Adobe je slučajno objavio nadolazeću aplikaciju za uređivanje fotografija namjenjenu početnicima

Na svojoj MAX konferenciji prošle godine Adobe je najavio da radi na projektu Nimbus – novoj aplikaciji za uređivanje fotografija koja ima pojednostavljene alate, spremanje na cloudu, te sinkronizaciju vaših datoteka. Ljudi iz tvrtke MacGeneration primijetili su da je tvrtka prerano objavila aplikaciju nekim korisnicima Creative Clouda na Macu. Na taj način nam je Adobe otkrio kako će nadolazeća aplikacija izgledati.

Čini se da je alatna traka inspirirana Lightroomom i izgleda jednostavno, što bi moglo odgovarati novim korisnicima kako biti lakše počeli s radom. No, ono što stvarno ističe Nimbus od drugih Adobeovih aplikacija za uređivanje slika jest mogućnost sinkroniziranja biblioteke fotografija i svih vaših izmjena na različitim uređajima, te obnavljanje 1TB datoteka (uključujući RAW formate) iz clouda.

Također ćete moći pretraživati ​​slike pomoću prirodnih jezičnih upita (primjerice, “plaža”, “grad” i slično) zahvaljujući sustavu koji identificira i označava sadržaj svake fotografije. Osim toga, Nimbus će vam omogućiti ocjenjivanje fotografija.

Iako sve to zvuči zabavno, nije jasno zašto Adobe ima potrebu za izgradnjom zasebne aplikacije za pružanje takvih funkcija. U ovom trenutku, čini se da je povod jednostavan način rada. U svakom slučaju, činjenica je da je aplikacija procurila, što znači da ćemo dobiti bolju predodžbu o tome što tvrtka ima na umu.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook