Aplikacija koja će mnogima biti korisna – vaš mobitel pretvara u virtualno ravnalo

Jedna snalažljiva tvrtka osmislila je aplikaciju koja će mnogima biti vrlo korisna. Kreativni Laan Labs razvio je izvanrednu mobilnu aplikaciju pod imenom AR Measure, koja se oslanja na tehnologiju povećane stvarnosti (eng. AR ili Augmented Reality) kako bi vaš smartphone pretvorio u legitimni mjerni uređaj.

Kako bi to postigli, AR Measure mjeri faktore u udaljenosti između različitih točaka u 3D prostoru, te vam na taj način pomaže izmjeriti bilo koji fizički objekt jednostavnim korištenjem fotoaparata telefona. Možete mjeriti stvari kao što su namještaj, vrata, ploče, stolovi, tepisi, slike, stolice itd.

Sve što je potrebno za postavljanje virtualnog ravnala je usmjeriti fotoaparat na željenu polaznu točku i zatim povući telefon do odredišne točke. AR Measure će izračunati udaljenost između početne i završne točke – nastat će nešto poput virtualne mjerne trake.

Pogledajte snimke u nastavku da biste dobili bolju ideju o tome kako funkcionira AR Measure:

Kao što ćete primijetiti u demo videu, čini se da aplikacija ima odstupanje od nekoliko milimetara, ali izgleda da je izvanredno funkcionalna unatoč tim malim odstupanjima.

Nažalost, Laan Labs još nije postavio datum objavljivanja – što znači da ćete morati pričekati još neko vrijeme prije nego što dobijete priliku igrati se s AR Measure. U međuvremenu ovdje možete unijeti svoju email adresu tako da vas Laan Labs može obavijestiti čim aplikacija iziđe na tržište.

Pročitajte još:

Izvor: TNW

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook