Kako čitati Facebook poruke a da to pošiljatelj ne zna?

Iako je dobro znati da je netko vidio ono što ste poslali na Facebook Messenger, ponekad želite malo više kontrole nad vašom privatnošću. Napravili smo nekoliko praktičnih savjeta o tome kako prikriti da ste pročitali sve poruke koje su vam poslane.

Kako čitati Facebook poruke bez da itko zna na Androidu ili iPhoneu

Kada pošaljete poruku na usluzi Facebook Messenger, pojavit će se plavi krug s oznakom. Zatim, ako ju primatelj otvori, nestat će. Tako znate da je poruka pročitana. Facebook nema postavku koja vam omogućuje isključivanje potvrde čitanja, ali postoje rješenja koja vam mogu pružiti određenu kontrolu nad ovom značajkom.

Najučinkovitiji način je spriječiti samu aplikaciju da razgovara s internetom. Da biste to učinili, samo trebate koristiti način rada u zrakoplovu (tj. airplane mode). Kada želite pročitati poruku, ali ne želite da pošiljatelj zna, prvo što treba učiniti je uključiti zrakoplovni način rada.

Na androidu zrakoplovni mod možete pronaći u postavkama telefona ili jednostavno povucite prstom prema dolje s vrha zaslona, pronađite i uključite ovu opciju.

Korisnici iPhonea mogu prijeći prstom od dna zaslona, a zatim dodirnuti ikonu zrakoplova s lijeve strane.

Kada je uključen način rada u zrakoplovu, možete otvoriti Messenger aplikaciju, pročitati poruke i pošiljatelj neće znati da ste ih vidjeli. Zatvorite aplikaciju, isključite način rada u zrakoplovu i možete nastaviti dalje gdje ste stali.

Kako čitati Facebook poruke bez da itko zna u web pregledniku

Baš kao na mobilnoj strani Facebook ne pruža jednostavan način za sakrivanje činjenice da ste pročitali poruku. Zato će ovdje biti korisni dodaci za preglednike.

Ako upotrebljavate Chrome, postoji niz izbora. Jedan od njih zove se “Unseen” i sve što je potrebno nakon dowloadanja tog dodatka je da ga aktivirate.

Korisnici Firefoxa mogu isprobati Message Seen Disable koja radi isti posao. Da biste ga instalirali, otvorite novu karticu u Firefoxu, kliknite tri retka gore u gornjem desnom kutu, a zatim na popisu izbornika odaberite Add-ons. Sada potražite aplikaciju i kliknite gumb Dodaj u Firefox.

To bi bilo to. Nadamo se da ćete pomoću ovih savjeta dobiti malu količinu željene privatnosti u Messengeru.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook