Evo kako i koje će Google Chrome oglase automatski blokirati!

Google je već ranije iznio svoje planove za ubijanjem neugodnih oglasa na web stranicama u svom Chrome pregledniku i danas uključuje ovu značajku u novoj verziji Chromea (verzija 64) za desktop računala i mobilne uređaje.

U biti, industrijska grupa pod nazivom “Koalicija za bolje oglase” – čiji je član i sami Google – definirala je standarde za ono što se smatra nametljivim oglasima. Popis obuhvaća sve oglase koji se pojavljuju prije učitavanja stranice, treptajuće animirane oglase i videozapise koji se reproduciraju uz zvuk.

Google kaže da će prvo procijeniti da li web stranice krše jedan od gore navedenih standarda, a zatim obavijestiti iste web stranice o nametljivim oglasima, a zatim nakon 30 dana blokirati oglase na tim stranicama. Vrijedno je napomenuti da ako web stranica krši norme “Bolji oglasi”, svi oglasi na toj stranici bit će blokirani.

Chromeova inačica za stolna računala obavijestit će vas o blokiranju oglasa uz pomoć skočnih prozora, dok ćete na Androidu vidjet traku koja se prikazuje pri dnu zaslona, ​​uz opciju omogućavanja oglasa ako baš želite.

Premda će vjerojatno u početku izazvati probleme kod oglašivaća zbog strogih standarda, blokiranje određenih oglasa izgleda kao dobra stvar za korisnike. Google kaže da je dosad dobio puno pozitivnih povratnih informacija od testera, ali još moramo vidjeti kako će sve skupa proći u stvarnom svijetu.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook