Gmail će vam omogućiti pregledavanje web stranica unutar email-a

Google u svoj Gmail uvodi Accelerated Mobile Pages (AMP), što bi u prijevodu značilo “brze mobilne stranice”.

Značajka pod nazivom AMP omogućit će programerima da emailove naprave “više interaktivnima i zanimljivijima.” Google predviđa da će ova značajka biti korisna korisnicima, jer programeri mogu ugraditi sadržaj u email koji se stalno ažurira i uključuje funkcije koje se mogu izvoditi bez napuštanja pristigle pošte. Googleov postojeći AMP je novi standard za web stranice koje se učitavaju znatno brže od redovitih mobilnih stranica.

AMP za email je tzv. open source projekt pa se programeri mogu besplatno igrati s mogućnostima. Tvrtke koje razvijaju značajke za AMP uključuju Pinterest, Booking.com i Doodle. Google kaže da će AMP za email omogućiti  pregledavanje i povezivanje s sadržajem ili ispunjavanje obrazaca bez napuštanja emaila. Na primjer, ako klijent želi zakazati sastanak s vama, ali ne može vidjeti vaš kalendar, oni će vas kontaktirati, a uz AMP možete interaktivno odgovoriti putem obrasca bez napuštanja klijentovog emaila.

Primjerice, email od Pinteresta omogućit će vam da pregledavate slike i kliknete na njih kako biste saznali više pojedinosti – na isti način na koji biste pregledavali slike na web stranici – samo u ovom slučaju putem emaila. Mogla bi biti zgodna značajka ako ne volite puno otvorenih tabova u vašem pregledniku.

Google planira uključiti AMP podršku na Gmail-u kasnije ove godine. Google je ranije najavio i testiranje značajke “AMP stories” koji će se pojavljivati u Google pretraživanju.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook