Google Drive će raditi podršku za sve fileove na vašem računalu

Google pretvara Drive u vrlo moćan alat, prenosi TNW. Naime, plan je da Drive više ne služi samo kao mjesto na koje ćete podizati određene fileove po svome odabiru, već će Google preko njega pratiti sve datoteke na vašem računalu i backupati one po vašem odabiru. To uključuje vašu radnu površinu, moje datoteke i ostale lokacije.

Značajka backupanja datoteka bi trebala izići kasnije ovaj mjesec, točnije 28. lipnja, u obliku nove aplikacije naziva Backup i Sync. Ta bi aplikacija trebala zamijeniti standardni Google Drive i Google Photos backup aplikaciju, barem u nekim slučajevima.

Google preporučuje skidanje nove aplikacije odmah po objavi, ali savjetuje da poslovni korisnici nastave koristiti Google Drive, makar još neko vrijeme.

Nije još točno jasno kako će ova aplikacija raditi te kako će podnijeti limit od 15Gb prostora za pohranu. Bilo kako bilo, zamisao je jako dobra i pojednostavit će neke stvari kada proširi svoju primjenu.

Sinkronizacija i backupanje podataka je postalo sve “traženije” kod korisnika pa se traži način da se napravi na optimalan način, što bi Google vrlo brzo mogao napraviti.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook