Google navodno radi na vlastitom upravitelju podataka – Files Go!

Na Play Storeu se pojavila nova aplikacija iz tvornice Google sa statusom neobjavljena, no uskoro možemo očekivati njenu dostupnost za skidanje.

Riječ je o novoj Files Go aplikaciji za spremanje i transfer podataka dizajnirana u Googleovom stilu – jednostavnog dizajna bez kompliciranih funkcionalnosti.

Sve akcije se rade preko dva taba: “Storage” tab nudi pregled slobodnog prostora i popise medija i podataka koje je moguće brisati. Tu su još razne mogućnosti poput brisanja aplikacijske predmemorije, slabo korištenih aplikacija i duplih podataka. “Files” tab grupira sadržaj prema slikama, videu i zvuku. Te kategorije se mogu dalje raščlaniti prema izvoru (chat aplikacije, kamera…).


Jedna od ključnih značajki je mogućnost transfera podataka bez internetske veze. Google navodi da je ovaj “brzi transfer podataka” namijenjen razmjeni podataka s prijateljima u blizini, vjerojatno preko bluetooth kanala.

Cilj je bio stvoriti automatizirani Files Go sustav koji veliki dio posla obavlja sam i značajno olakšava postupak upravljanja podacima i dijeljenje istih. Za instalaciju će vam trebati minimalno Android 5.0 odnosno Lollipop ili noviji.

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook