Google uveo Family Link da bi roditeljima olakšao kontrolu djetetovih aktivnosti na mobilnom uređaju!

Prije nekoliko dana, Google je najavio uvođenje Family Linka, rješenja za Androidne uređaje kojim nastoji prilagoditi potrebe toga sustava obiteljima s malom djecom. Aplikacija bi trebala pomoći roditeljima da lakše prate aktivnosti svoje djece na mobilnim uređajima i po potrebi interveniraju bilo zabranom instaliranja nekih aplikacija ili pak potpunim zaključavanjuem uređaja.

Otvaranjem Google račun za svoju djecu na Android sustavu Family Link se skida direktno na djetetov uređaj koji se kasnije koristi za upravljanje djetetovim računom i uređajem.

To upravljanje podrazumijeva:

  • upravljanje aplikacijama: dopuštanje ili blokiranje aplikacija koje dijete skida s Google Play Storea
  • upravljanje zaslonom: provjeravanje koliko dugo dijete koristi uređaj te mogućnost postavljanja vremenskog ograničenja na trajanje zaslona
  • pauziranje uređaja: zaključavanje uređaja kada je vrijeme za igranje, učenje ili spavanje

Google na svome blogu navodi da vam ova aplikacija pomaže u postavljanju određenih pravila na digitalnom području koja bi trebala odgovarati vašoj obitelji. U svijetu u kojem su mobiteli preuzeli potpunu kontrolu nad našim životom, gdje se više ne zna tko tu kime upravlja, Google je pokušao pronaći rješenje i stati tome na kraju već u prvim danima korištenja. Pa ćemo vidjeti donosi li ovo rješenje pozitivne rezultate!

Family Link je trenutno dostupan samo na području SAD-a, a vjerujemo da će se uskoro proširiti globalno.

Što mislite o ovoj aplikaciji? Pišite u komentarima.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook