Googleova eksperimentalna aplikacija za Android poboljšava noćnu fotografiju

Većina pametnih telefona su u stanju snimiti fantastične fotografije. Međutim, jedna od situacija u kojoj slike nisu toliko kvalitetne je slikanje u uvjetima slabog osvjetljenja. Čak i jeftini fotoaparati su daleko ispred najboljih kamera u mobitelima kada je u pitanju noćno snimanje.

Googleov istraživač Florian Kainz razvio je Android aplikaciju koja bi mogla riješiti problem. Nakon što je izazvan od strane svog tima, stvorio je eksperimentalnu aplikaciju koja korisnicima Androida omogućuje jasne fotografije čak i u lošim uvjetima. Aplikacija korisnicima omogućuje ručnu kontrolu nad fokusom, ekspozicijom i ISO-om, a sve to pomaže fotografima da omoguće više svjetlosti pri fotografiranju.

Sjeverna zvijezda iznad Mount Murdella, slikana sa Google Pixelom

Tajna u Kainzovoj aplikaciji je “burst” fotografija. Nakon što pritisnu gumb okidača, korisnici mogu snimiti do 64 “burst” fotografije, čiji se rezultati algoritamski spajaju za uklanjanje artefakata i čišćenje slike. U testovima na Google Pixel-u (iznad) i Nexus-u 6P (u nastavku), rezultati su impresivni.

Point Reyes svjetionik, slikan sa Google Nexus 6P

Aplikacija nije savršeno rješenje jer je prilično zahtjevna za procesor, ali to je tek početak.

Nažalost, još nije dostupna javnosti. Nadamo se da će to biti slučaj u budućim ponudama Google Pixela telefona ili da će se moći skinuti kao samostalna aplikacija.

Izvor: Google

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook