INSTAGRAM NOVOSTI Dijelite sadržaj samo s grupom najdražih prijatelja

Instagram je odlučio promijeniti način na koji dijelite svoj sadržaj. Prema The Vergeu, kompanija testira novu značajku kojom ćete dijeliti slike samo s ograničenom grupom prijatelja, što bi mogao biti korak naprijed za ovu društvenu mrežu.

Trenutno, korisnici nemaju puno privatnosti kada je u pitanju podijela sadržaja putem ove društvene mreže. Možete ili napraviti račun i dijeliti ga javno sa svima ili postaviti privatni račun tako da će slike moći vidjeti samo korisnici kojima odobrite pristup. Vidimo da je malo fleksibilnosti po tome pitanju i sada bi se moglo to promijeniti.

Znači, nova će vam značajka omogućiti da unutar istoga računa odvojite javni i privatni život tako da ćete birati listu favorita stavljanjem zelenih znački pored njihovog imena. Tako stvarate krugove prijatelja s kojima dijelite sadržaj i velika je šteta da slično nemamo na ostalim društvenim mrežama.

 

Twitter je probao slično tako da je omogućio stvaranje lista, ali one su javne. Snapchat dopušta odabir individualnih korisnika, ali nema načina za stvaranjem trajnih popisa vaših prijatelja. Zapravo, najbliže ovom načinu stvaranja omiljenih lista bio je Google+ i njegovi krugovi, no to je bilo dosta kompliciranije i na kraju nije zaživilo.

Značajka je trenutno limitirana samo za mali test, ali na njoj se već radi duže vrijeme i mogla bi vrlo skoro doći i na naše uređaje.

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook