iTunes dolazi na Windows Store

Hoće li iTunes povećati popularnost desktop aplikacija?

Apple planira donijeti iTunes desktop aplikaciju u Windows Store. U današnjoj najavi na događaju “Build developer” u Seattleu, Microsoft je otkrio da radi s Appleom kako bi dobio iTunes u Windows Store-u. Možda neće zvučati kao važan dodatak, ali iTunes je jedna od najčešće traženih aplikacija koje trenutačno nedostaju u sustavu Windows Store.

Uz iTunes, korisnici Windows 10 i 10 S sustava imat će Apple Music i punu podršku za iPhone. Ovo je dio masovne inicijative tvrtke za različitim uređajima.

Iako već postoji iTunes aplikacija dostupna za Windowse, ona neće biti dostupna na zaključanom Store-u na Windowsima 10 S. Dovođenje iTunes-a u Store omogućit će 10 s korisnicima da imaju svoju glazbu bez nadogradnje na Pro verziju.

Osim toga, Microsoft olakšava razvojnim programerima sustava iOS izradu aplikacija u sustavu Windows Visual Studio putem Xamarin Live Playera.

iTunes je veliki dodatak za redovne potrošače i blagi poticaj Microsoftovim naporima za Windows Store. No i dalje će trebati puno više od dolaska iTunes u Store kako bi se utvrdio uspjeh desktop aplikacija.

Izvor: TheVerge

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook