Prestanite pušiti uz pomoć ovih aplikacija!

Strastvenim pušačima najteži dio prilikom odustajanja nije samo fizička ovisnost, nego i ona psihička.

Prema brojnim zdravstvenim istraživanjima, nikotin djeluje na mozak u roku od deset sekundi od prvog uvlačenja dima, a zatim i na ostatak tijela. Ali, kao i svaka druga ovisnost, često je u pitanju i stvar navike.

Upravo zato su kreirane aplikacije koje pomažu kod prestanka pušenja, a izuzetno su korisne.

Stoga, kutiju cigareta lansirajte u smeće i krenite u akciju, tijelo će vam biti itekako zahvalno.

LIVESTRONG MyQuit Coach

iPhone ocjena: ★★★★★

Cijena: Besplatno

Aplikacija je pregledana od strane liječnika i djeluje kao virtualni trener kako bi razvio vaš personalizirani plan za prekid pušenja. Možete pratiti koliko ste cigareta konzumirali i kolika vam je žudnja za nikotinom. Kad postane teško, možete podesiti podsjetnike, ciljeve, pa čak i osobne motivacije za nastavak. Također ćete zaraditi značke za postignuće kao nagradu za svoj napredak, a možete komunicirati i s drugim korisnicima aplikacije.

 Quit It Lite

iPhone ocjena: ★★★★★

Cijena: Besplatno

Ova aplikacija pruža sve pojedinosti. Na primjer, govori vam o količini katrana kojeg niste konzumirali! Čak možete postaviti i vlastite ciljeve za uštedu, kako bi mogli pratiti koliko novca se nakuplja zbog nekupnje cigareta.

 

Quit Smoking: Cessation Nation

Android ocjena: ★★★★★

Cijena: Besplatno

Proces prestanka može biti vrlo težak. Ova aplikacija pomaže okupiti zajednicu u kojoj svi imaju jednaki cilj. S Cessation Nation, možete pratiti poboljšanja vašeg zdravlja, ušteđeni novac i zaraditi značke kao nagradu za svoj napredak. Kad se žudnja pojavi, nemojte se bojati! Ova aplikacija uključuje igru koja vam pomaže odvratiti vas od želje i ostati na pravom putu.

Craving to Quit

iPhone ocjena: ★★★★ ✩

Cijena: besplatno s mogućnošću kupnje unutar aplikacije

S ovom aplikacijom slijedite 21-dnevni program kako biste na idealan način dosegli nula cigareta posljednjeg dana. Aplikacija dolazi s trodnevnom besplatnom probnom verzijom. Cijeli program košta 25 dolara mjesečno. Svaki dan imat ćete trening videozapise, tracker za potrošnju cigareta i podsjetnike za prijavu koji će vam pomoći pri odustajanju. Također, možete postaviti dnevne ciljeve kako biste dobivali male bitke sve dok ne osvojite rat.

Quit Smoking — QuitNow!

iPhone ocjena: ★★★★ ✩

Android ocjena: ★★★★★

Cijena: iPhone, besplatno s mogućnošću kupnje unutar aplikacije i Androidom, besplatno

Ova aplikacija čini prestanak pušenja društvenim. Uz praćenje vremena provedenog bez cigareta, ušteđenog novca i zdravstvenih prednosti, aplikacija pruža zajednički chat kako biste podijelili svoj napredak. S više od 2 milijuna uspješnih prestanaka pušenja i 44 opcija jezika, ovdje ćete naći inspirativnu zajednicu.

Kwit

iPhone ocjena: ★★★★★

Android ocjena: ★★★★★

Cijena: Besplatno

Zašto ne biste imali malo zabave dok prestajete? Pomoću ove aplikacije upotrebljavat razne igre. Prati vrijeme provedeno bez cigareta, ušteđeni novac i napredak prema danima. Možete čak i pratiti svoju snagu volje! Kako napredujete, možete dosegnuti višu razinu unutar aplikacije i otključati postignuća.

Get Rich or Die Smoking

Android ocjena: ★★★★★

Cijena: Besplatno

Get Rich or Die Smoking je još jedna aplikacija koja prati novac koji štedite i koristi novac kao glavnu motivaciju. Putem zajednice korisnika aplikacije možete vidjeti što drugi kupuju s njihovim ušteđenim novcem, a to sigurno može biti jako dobra motivacija. Aplikacija također prati poboljšanja zdravlja, dane bez dima i postoje razna dostignuća koje možete otključati napredkom.

Izvor: healthline

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook