Najbolje ARKit aplikacije koje morate isprobati na svome iPhoneu i iPadu

Želite dodati zvijezde na nebo u trenutnom vremenu? To i još nekoliko zanimljivih stvari donose AR apps!

Prvi val aplikacija koje rade u ARKit-u stigao je u App Store ovaj tjedan kako bi se promijenio način na koji upotrebljavate svoj iPhone.

Uz iOS 11, Apple je iPhone i iPad pretvorio u najveću platformu za proširenu stvarnost na svijetu (eng. augmented reality), a neke od prvih ponuda programera mogle bi vas očarati. Trebat će vam iPhone 6s ili noviji model da biste iskoristili ARKitove nevjerojatne mogućnosti, a ako već niste nadogradili iOS, ove aplikacije bi vas mogle uvjeriti da to učinite što prije.

Evo 7 ARKit aplikacija koje biste trebali preuzeti odmah:

SkyGuide

Ljubitelji noćnog neba sada mogu preciznije razumjeti gdje se na nebu nalaze njihova omiljena zviježđa, zahvaljujući ARKit ažuriranju Sky Guide-a. Novi AR način rada aplikacije radi pod dnevnim nebom, sumrakom, pa čak i noćnim nebom. Aplikacija automatski prilagođava stvarna zviježđa sa svojim virtualnim nebom, ali način miješanja može se podesiti tako da je savršeno za vaše oči u svim okolnostima.

MeasureKit

Koristeći ARKitovu tehnologiju, MeasureKit omogućuje vlasnicima iPhone i iPad uređaja pristup različitim alatima za mjerenje, pa u princpu bilo čega. Nećemo duljiti o ovoj aplikaciji, zato što smo već ranije pisali o njoj, ali svakako preporučamo da ju isprobate. Više o MeasureKitu možete pronaći ovdje.

The Machines

The Machines je vjerovatno najbolja AR igra koju ćete naći na App Storeu. Multiplayer igra pretvara vaš stol u PvP (Player vs Player) borbenu arenu. Pomicanjem telefona oko stola možete se približiti neprijatelju ili se možete pomicati prema nazad da biste dobili bolji pregled i isplanirali svoj napad. Aplikacija vam omogućuje da igrate protiv prijatelja u istoj sobi ili protiv drugih ljudi online.

Food Network

Želite li postati majstor u kuhanju? Aplikacija za kuhanje Food Network može vam pomoći. Ova aplikacija omogućuje vam ukrašavanje virtualnih kolača i dijeljenje svojih kreacija s prijateljima. Potom će vas uputiti kako napraviti kolač, tako da svoju virtualnu kreaciju možete provesti u stvarnost. Uskoro bi trebalo biti i više opcija za različite vrste hrane.

ModiFace

ModiFace ima dvije nove aplikacije koje će vam pomoći da dobijete izgled koji želite. Aplikacija Hair Color pomaže korisnicima odabrati boju kose, a aplikacija MakeUp omogućuje vam da vidite kako će razne nijanse ruža za usne, sjenila, rumenila i ostalih proizvoda izgledati kada se primjenjuju na vaše lice.

Ikea Place

Ikea Place korisnicima omogućuje iskorištavanje AR tehnologije za postavljanje namještaja iz kataloga Ikea u vlastitom domu. Koncept “isprobaj prije kupnje” pokazuje AKKitovu impresivnu sposobnost u 3D skaliranju s milimetarski preciznim pozicioniranjem.

Od samog početka aplikacija ima više od 2.000 različitih proizvoda koje korisnici mogu testirati. Plan je da Ikea iskoristi aplikaciju za debije novih proizvoda prije nego što stignu u trgovine. Također se može koristiti za testiranje proizvoda prije nego što odluče hoće li ih proizvoditi.

Pročitajte još:

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook