Šef Facebook Messengera priznao da je aplikacija postala “prezatrpana”

“Facebook Messenger je postao prezatrpan, napisao je jučer Davidu Marcus na svom blogu, glavna odgovorna osoba za taj dio Facebookovog poslovanja. “Kroz posljednje dvije godine, izgradili smo mnogo značajki koje nas nastavljaju razdvajati. Neke su našle svoje mjesto u aplikaciji, neke nisu. Dok smo bjesimično gradili nove, aplikacija je postala prezatrpana. Očekujte od nas investiranje u pojednostavljivanje i poboljšanje Messengera u ovoj godini”, zaključio je Marcus.

Šef nije lagao. Messenger je zatrpan brojnim značajkama od kojih većinu, vjerujemo, mnogi korisnici nikad nisu koristili. Tu su priče (dani), grupe – za BFF-ove, obitelj, selfije, kolege, zatim igrice, brojne vrste pretraga, plaćanja i reklame između svega toga. Kompanija se nije izjasnila koje značajke misli ukloniti.

Marcus je na čelo Messengera stigao 2014. godine. Od tada je aplikacija narasla do 1,3 mlrd. korisnika mjesečno, ne toliko radi izgleda i funkcionalnosti, koliko radi Facebookovih nameta da se aplikacija “mora” skinuti. U tom razdoblju se Messenger transformirao iz lagane chat aplikacije u zbunjujuću gomilu kompetitivnih prioriteta.

Nadamo se da će aplikacija dok kraja godine biti fokusirana na svoju svrhu i malo “dizajnerski dotjeranija” za ugodnije korištenje.

Izvor: TheVerge

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook