Snapchat Snap Map: Što je to, kako ga koristiti i kako omogućiti “Ghost Mode”

Sve o Snap Mapama!

Snapchat je nedavno pokrenuo novu značajku pod nazivom “Snap Map”, koja korisnicima omogućuje da vide gdje su njihovi prijatelji i što rade nakon objave najnovijeg snapa.

Značajka je podigla dosta prašine, a zabrinuti roditelji i nastavnici pozivaju učenike da promijene svoje postavke lokacije kako bi spriječili da ih opasne osobe nebi mogle pratiti.

Snapchat tvrdi da je dijeljenje vaše lokacije neobavezno i isključeno prema zadanim postavkama, a korisnici mogu kontrolirati tko može vidjeti njihovu lokaciju u bilo kojem trenutku.

Dakle, trebate li biti zabrinuti? Evo što trebate znati o novoj značajci Snapchat.

Što je Snap Map?

Snap Map je nova značajka Snapchat koja korisnicima omogućuje dijeljenje lokacija s prijateljima u stvarnom vremenu.

Svatko tko je odlučio podijeliti svoju lokaciju, pojavit će se na karti kao “Actionmoji” – avatar za crtanje koji se mijenja kako bi odražavao ono što korisnik radi.

Dodirivanjem avatara korisnici mogu vidjeti najnovije dodatke Snapchat Storyu tog korisnika, razgovarati s njima putem aplikacije ili ih osobno upoznati.

“Zanimljiva je jedna od navika koje smo vidjeli kod naših korisnika, a to je da će snimiti gdje se nalaze, objaviti svoju lokaciju i staviti je na svoj story s natpisom poput ‘hit me up'”, rekao je Jack Brody, glavni inženjer za opciju Snap Map.

“U osnovi govore drugim prijateljima dođite i družite se sa mnom ovdje, a onda kad napuste mjesto, izbrisat će to iz njihovog storya.” nadodao je Jack.

Kako koristiti Snap Map?

Da biste započeli koristiti Snap Map, pritisnite za zumiranje na Snapchat fotoaparatu.

Kada prvi put otvorite Snap Map, prvo ćete morati proći kroz postavke privatnosti tako da možete odlučiti s kime biste željeli podijeliti svoju lokaciju.

Odabir je podijeliti s odabranom grupom prijatelja, svim vašim Snapchat prijateljima ili ne podijeliti nikome (koji Snapchat naziva “Ghost Mode”).

Zatim ćete moći vidjeti sve svoje prijatelje koji dijele svoju lokaciju s vama na karti.

Ako je grupa prijatelja zajedno, pojavit će se kao grupa na karti i imat ćete opciju pokretanja grupnog razgovora.

Tko vas može vidjeti na Snap Mapu?

Jedini korisnici koji mogu vidjeti vaš Actionmoji na Snap Mapu su osobe koje ste odabrali za dijeljenje svoje lokacije.

Kada otvorite SnapMap, možete vidjeti i neke snimke osoba koje ne znate. To su Snapovi koje su korisnici odlučili objaviti javno na “Our Story”.

Snapovi koji se šalju na “Our Story” automatski se povezuju na temelju zajedničkih tema i lokacija, tako da korisnici mogu vidjeti zbirku javnih klikova iz događaja kao što je festival ili nogometna utakmica.

Oni će se pojaviti na Snap Mapu, uz Actionmoji prijatelja, tako da možete vidjeti gdje se održavaju javni događaji i pogledati što se događa.

Ako korisnici pošalju Snaps o događajima koji se odnose na vijesti, također će se pojavit i na Snap Mapu.

“Ima definitivno aspekt gdje su moji prijatelji i što se oko njih događa, ali onda postoji veći aspekt onoga što se zbiva na globalnoj razini”, rekao je Brody.

“Stvarno je nevjerojatno gledati raznolikost, ali i sličnost Snapova širom svijeta”, dodao je Brody

Kako zna što radiš?

Izgled vašeg Actionmojia na Snap Mapu će se promijeniti, ovisno o tome što Snapchat misli da radite.

Na primjer, ako misli da se sunčate na plaži, pokazat će vaš Actionmoji koji leži pod kišobranom; Ako misli da hodaš po zračnoj luci, pokazat će tvoj Actionmoji koji gura kolica; Ako misli da sjedite i slušate glazbu, pokazat će vaš Actionmoji sa slušalicama.

Snapchat zaključuje ono što radite gledanjem stvari poput vaše lokacije, doba dana, brzine putovanja i hoće li se vaše slušalice priključiti na telefon.

Vaš Actionmoji ažurira se samo kada je Snapchat otvoren, a ako niste otvorili aplikaciju nekoliko sati, Actionmoji će nestati s karte.

Kako uključiti Ghost Mode?

Ako vam se ne sviđa ideja da vaši prijatelji znaju vašu lokaciju, evo kako omogućiti Ghost Mode:

  1. Otvorite Snapchat aplikaciju i otvorite funkciju Fotoaparat
  2. Pritisnite zumiranje da biste pokrenuli Snap Map
  3. Dodirnite zupčanik postavki u gornjem desnom kutu
  4. Označite okvir koji kaže “Omogući Ghost Mode”.

Izvor: Mirror

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook