Uber izgubio licencu za rad u Londonu!

Institucija za nadzor transporta grada Londona (Tfl – Transport for London) je izjavila da neće produžiti Uberu licencu za rad na području Londona koja ističe 30. rujna.

U izjavi koja je podijeljena putem službenog Twitter računa, TfL ističe da “Uber London Limited nije pogodan za davanje privatnih licenci te da pokazuje manjak korporativne odgovornosti za mnoge probleme”. 

Ostali faktori koji su utjecali na odluku su: odlučivanje o medicinskim ceritifikatima za svoje radnike i problem “Grayball” softvera koji sprječava otvaranje računa za koje se vjeruje da su rađeni od strane dužnosnika odgovornih za nadzor njihove usluge.

Uber ima 21 dan za prilaganje žalbe s tim da ima pravo nastavljanja s radom dok rok ne prođe. Ukoliko ne uspije uvjeriti TfL u legalnost svoga poslovanja, Uber će izgubiti jedno od najprofitabilnijih tržišta. Naime, na tome području radi čak 40.000 njegovih vozača, dok se aplikacijom služi oko 3,5 milijuna korisnika.

Iz Ubera ističu da UberEATS usluga za dostavu hrane neće biti pogođena ovom odlukom te da se licenca odnosi samo na najam privatnih dozvola što je u domeni rada TfL-a.

Pročitajte još:

Uber vas prati i nakon vožnje, ali ne više!

APLIKACIJE Italija zabranila korištenje Ubera!

Povučena odluka o zabrani korištenja Uber aplikacije u Italiji

 

 

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook