Viber ipak uveo reklame

Nakon puno odbijanja, Viber je ipak uveo reklame

Prošle godine se pojavila vijest da Viber uvodi nenametljive i diskretne reklame u svoju aplikaciju, što su nedugo zatim i demantirali riječima da neće uvoditi nikakvu vrstu reklama u pozive i poruke.

Nešto se od tada promijenilo, jer su reklame ipak stigle. U objašnjenju unutar same aplikacije stoji da će to biti samo određene vrste sadržaja, koji se odnose na Viber proizvode, partnere i servise, te proizvode trećih strana, koji su uvijek označeni sa Sponsored tagom.

Reklame se, kako piše u objašnjenju, biraju kako bi predstavile najrelevantnije podatke za svakog korisnika, na osnovu aktivnosti na Viberu, te podataka koje je korisnik dao Viberu i odnosa sa reklamnim partnerima. Ako ste uključili lokaciju na telefonu, to će također biti iskorišteno za prikazivanje što relevantnijih reklama.

Viber uvodi “tajne razgovore”

Reklame se pojavljuju nakon svakog obavljenog besplatnog poziva i nije ih moguće isključiti, ali je bitno napomenuti da se personalizacija može deaktivirati, te ćete u tom slučaju viđati generičke reklame umjesto personaliziranih.

Kako isključiti personalizaciju?

Na Android uređajima to možete učiniti ovako:

  1. Otvorite Google Settings
  2. Pronađite i izaberite Google
  3. Kliknite na Ads
  4. Uključite Opt out of interest-based ads opciju.

Na iOS uređajima to možete učiniti ovako:

  1. Otvorite Settings vašeg telefona
  2. Izaberite Privacy
  3. Pronađite i izaberite Advertising
  4. Omogućite Limit Ad Tracking

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook