WhatsApp pokrenuo odvojenu aplikaciju za male poduzetnike

Samo na Androidu za sada

WhatsApp je pokrenuo zasebnu aplikaciju namijenjenu malim poduzetnicima kako bi im olakšao širenje biznisa te povezivanje s potrošačima.

Aplikacija nazvana WhatsApp Business omogućava poduzetnicima da naprave svoje korisničke profile s detaljnim informacijama o njihovom biznisu. Kod kreiranja detaljnog poslovnog profila omogućeno je dodavanje adrese e-pošte, poslovnog opisa i web stranice. Tu su i opcije pametnih poruka poput čestitki, zatim brzih odgovora i mjerenja za koliko je poruka poslana, isporučena i čitana. Na ovaj način korisnici se mogu lakše informirati o firmama koje ih zanimaju, ali i stupiti u kontakt s njihovim vlasnicima. S druge strane, poduzetnici mogu u najkraćem roku odgovoriti na poruke i zahtjeve klijenata.

Oni koji koriste poslovne telefonske brojeve mogu na svojim mobitelima zajedno koristiti aplikacije WhatsApp Business i WhatsApp Messenger registrirane na dva različita broja. WhatsApp Business također je kompatibilan i s WhatsApp Webom, desktop verzijom popularne aplikacije.

Poduzetnici koji instaliraju WhatsApp Business moći će i i dalje sigurno koristiti WhatsApp Messenger te imati potpunu kontrolu nad porukama koje primaju. Također će preko nove aplikacije imati mogućnost automatskog odgovora na poruke klijenata koji se budu željeli povezati s njima. Mnogi smatraju kako WhatsApp Business podsjeća na Facebookove biznis stranice.

WhatsApp Business je besplatan i dostupan za preuzimanje za Android korisnike, a iOS izdanje se još ne spominje.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook