WhatsApp na Silvestrovo: 20 milijardi poruka poslanih u Indiji, 75 milijardi širom svijeta

Korisnici WhatsAppa u Indiji poslali su više od 20 milijardi poruka 31. prosinca. WhatsApp je otkrio da od 75 milijardi poruka koje su bile podijeljene na Novu godinu, 20 milijardi su bili samo iz Indije.

Ove brojke predstavljaju najveći broj poruka podijeljenih preko platforme koja ima više od milijardu korisnika širom svijeta i broji Indiju kao svoje najveće tržište s 200 milijuna korisnika. Zanimljivo je da je WhatsApp pretrpio prekid rada koji je trajao više od sat vremena 31. prosinca 2017. i u ranim satima 1. siječnja 2018. godine.

U priopćenju, WhatsApp je rekao da je 75 milijardi poruka poslanih diljem svijeta obuhvaćalo više od 13 milijardi slika i 5 milijardi videozapisa. Tvrtka kaže da su to podaci zabilježeni samo za period od 12h popodne do 23:59 navečer 31. prosinca.

Iako ovi podaci predstavljaju ogromnu količinu i korisničku aktivnost na platformi, WhatsApp je razočarao mnoge ljude u Indiji kada se srušio u ponoć 1. siječnja. Usluga se srušila diljem zemlje, a korisnici nisu mogli slati poruke svojim voljenima više od sat vremena. U to vrijeme, tvrtka nije dala nikakav razlog za prekid rada, samo su prenjeli: “Korisnici WhatsAppa diljem svijeta doživjeli su kratki prekid danas koji je sada riješen”.

Godine 2017. aplikacija tvrtke Facebook uvela je niz novih značajki i promjena na platformi. To uključuje mogućnost brisanja poslanih poruka, vjerojatno najveće nove značajke od uvođenja plavih kvačica. Slično tome, postoje značajke kao što su dijeljenje statusa, dijeljenje lokacija uživo itd. Međutim, suosnivač Brian Acton je napustio WhatsApp 2017. kako bi pokrenuo neprofitnu organizaciju usmjerenu na  tehnološke i komunikacijske tehnologije.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook