WhatsApp je uveo verifikaciju računa tvrtkama kako bi im pomogao komunicirati s korisnicima

Zeleni bedževi za poslovne telefonske brojeve

WhatsApp daje zelene bedževe poslovnim računima ako su njihove kontaktne informacije verificirane. Za sada je verifikacija poslovnih računa ograničena na mali broj tvrtki koje sudjeluju u pilot programu. Ako telefonski broj kontakta pripada poslovnom računu, on će dobiti zelenu oznaku s bijelom kvačicom (kao na slici ispod).

“Ako vidite zeleni bedž pokraj naziva kontakta, to znači da je WhatsApp potvrdio da telefonski broj tog kontakta pripada poslovnom računu”, prema FAQ-u o potvrđenim poslovnim računima na web stranici WhatsApp.

WhatsApp će vas također obavijestiti ako razgovarate s tvrtkom prikazujući žuti kružić u chatu. Tekstovi se, prema WhatsAppu, u tome chatu ne mogu izbrisati. Općenito, korisnici mogu brisati poruke i razgovore iz redovitog razgovora, ali čini se da WhatsApp prisiljava korisnike da vode zapise o razgovorima s verificiranom tvrtkom.

“Ovo je razgovor s verificiranim poslovnim računom. Kliknite za više informacija”, stoji u poruci koju korisnici vide.

Slična poruka se pojavljuje ukoliko profil nije verificiran. U tom slučaju on neće imati ni oznaku.

Zelene oznake su nastojanja da tvrtke izgledaju više pouzdane na aplikaciji za razmjenu poruka i mogu potaknuti više tvrtki da dođu na platformu.

O ovoj novosti na WhatsAppu priča se već neko vrijeme, a aplikacija sada istražuje načine koji će korisnicima olakšati komunikaciju s tvrtkama koje su im važne. Ukoliko se bojite spama, možete blokirati tvrtke. Dovoljno je samo otvoriti razgovor, kliknuti na opcije, odabrati “više” i kliknuti na “blokiraj”.

Broj verificiranih profila tvrtka trenutno je ograničen, ali očekuje se da će biti proširen.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook