SIGURNOSNI RAZLOZI WhatsApp uveo verifikaciju u dva koraka za 1,2 milijarde korisnika

Ako ne želite da vam netko ukrade račun, napravite ovo

Sigurnosna funkcija je do sada bila dostupna samo beta testerima, a sada je konačno omogućena svim korisnicima.

WhatsApp je dodao novu mjeru sigurnosti koja bi trebala otežati neautorizirani pristup korisničkom računu. Radi se o postupku u dva koraka kojim se potvrđuje identitet korisnika.

Bez te sigurnosne potvrde, sve što nekome treba da bi potvrdio WhatsApp račun, koji je povezan s telefonskim brojem korisnika, i vidio sve poruke – je broj mobitela i privremeni pristup mobilnom telefonu.

Verifikacija u dva koraka omogućava kreiranje lozinke od šest znakova, koja će se morati ukucati svaki put kada se korisnikov broj telefona verificira na aplikaciji.

Pročitajte još
WhatsApp Korisne opcije za koje možda niste znali

Sigurnosna mjera u dva koraka

Ako aktivirate ovu sigurnosnu mjeru u dva koraka, trebat će se unijeti i šifra. Evo kako se to postavlja. Za početak potrebno je napraviti update WhatsApp aplikacije, nakon čega u postavkama računa trebate omogućiti verifikaciju kroz dva koraka.

Da biste omogućili verifikaciju, otvorite WhatsApp> Postavke> Račun> Potvrda u dva koraka> Omogući ili ako imate andoid postavljen na engleski jezik otvorite WhatsApp> Settings > Account > Two-step verification > Enable.


Tražit će vas da upišete svoju e-mail adresu, što nije obavezno, ali ako ju ne dodate, u slučaju da zaboravite šifru, vaš račun bit će blokiran.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook