Youtube se “modernizirao” – stigao novi logo i novi dizajn stranice!

Youtube je prvi put u 12- godišnjoj povijesti napravio izmjene loga i sada je na snazi malo osvježeni dizajn!

Iako na prvi pogled možda i niste primjetili, razlika zaista postoji. Crveni kvadrat zaobljenih rubova, koji prekriva drugi dio loga (tekst “Tube”), je maknut te je ubačena crvena “Play” ikona na početak. Osim toga, crvena boja nove ikone je malo svjetlija.

Svakako je dojam da je ubačeno malo svježine i nama se iskreno dopada, no vjerojatno među vama postoje oni koji ipak preferiraju taj stariji (odnosno bivši) dizajn. Iz Youtubea navode da je promjena inspirirana brojnim uređajima koji korisnici koriste, pa bi se on trebao bolje prilagoditi različitim veličinama ekrana.

“Svjetlija crvena boja na vrhu je osvježeni Youtube Logo i Youtube ikona. Dizajniran za multi-zaslonski svijet, novi logo kombinira čistiju verziju Youtube ikone i oznake, stvarajući fleksibilniji dizajn koji radi bolje na više različitih uređaja, čak i na najtanjim uređajima. Zašto je fleksibilan? Kada je prostor smanjen (npr. na smartphoneu), možete koristiti svjetliju ikonu kao skraćeni Logo koji će se lakše vidjeti i jasnije čitati”, napisano je na Youtubeovom blogu.

Osim loga, čitava stranica je doživjela promjene koje se testiraju već mjesecima i vjerojatno ste ih već uočili. Stranica je čišća, ima manje detalja i dojam je da je prostor dosta bolje iskorišten. Tu je i dark mode za one kojima blještavilo predstavlja problem za oči.

Još neke novosti koje vrijedi napomenuti: ubačena je opcija reguliranja brzine videa na mobilnim uređajima te će aplikacija uskoro automatski podešavati oblik videa da bi se prilagodio omjeru slike. I da, dark mode stiže i na mobilne uređaje!

Novi logo je na desktopu aktivan od jučer, na ostale uređaje stiže uskoro.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook