Youtube uvodi nova pravila za objavu reklama na video kanalima

Nakon zahtjevne 2017. godine, što radi potreba krajnjih korisnika što radi potreba izdavača, Youtube je prepoznao potrebu daljnjeg razvoja svog oglašivačkog dijela poslovanja. Promjene su uvedene, a o čemu se točno radi pročitajte u nastavku.

Stroži kriteriji za monetizaciju

Do sada je za ulazak u youtubeov partner program kanal morao skupiti 10,000 pogleda, čime postaje kandidat za prihvat reklama. Novi zahtjevi su doveli do toga da je oslanjanje samo na broj pogleda nedovoljan kriterij, pa će se od sada gledati i veličina kanala, aktivnost publike i ponašanje kreatora. Konkretnije, da bi neki kanal podržavao reklame, morat će skupiti 1,000 pretplatnika i 4,000 sati gledanja u proteklih 12 mjeseci. Za već postojeće kanale nova pravila će se početi primjenjivati od 20. veljače.

Youtube nadodaje da sama veličina kanala neće biti dovoljan kriterij, pa će se detaljno gledati i drugi signali koji govore koliko je on u skladu s Yotubeovom politikom i smjernicama (spamovi, drugi znakovi vrijeđanja i nepriličnog ponašanja na kanalu i slično).

Ručno pregledavanje Google Preferreda

Youtube će promijeniti Google Preferred kako se preko njega ne bi prikazivao samo najpopulaniji sadržaj, već i onaj kritički pregledan. Kanali na Preferredu će tako biti ručno pregledani, a reklame će podržavati samo ako su u skladu s Youtube pravilima. Do kraja ožujka se očekuje pregled svim videa na tržištima gdje je Google Preffered dostupan.

Više o novim pravilima na Googleblogu.

 

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook