Najpovoljnije GoPro alternative

U potrazi ste za akcijskom kamerom?

Prije su akcijske kamere bile luksuz za duboki džep, no danas, uz širok izbor modela, oblika, cijena i specifikacija postale su dostupne svima. GoPro je bez premca top u svijetu akcijskih kamera, a s obzirom na to cijena mu nije mala. Stoga smo odlučili olakšati vam potragu dobre i povoljne akcijske kamere i donosimo vam neke od najpopularnijih, džepu prihvatljivih kamerica!

SJ CAM SJ5000
Ovu kameru popularno zovu “FauxPro”, a cijena joj je niža od najosnovnijeg modela GoPro-a.
Jedna zanimljivost vezana uz ovu kameru jest da je toliko dobra kopija, da ima svoju kopiju!

sj5000

Veoma je popularna, pogotovo na istoku, no našla je svoje mjesto i na policama naših trgovina. Veoma je jednostavnog dizajna, malena i kompaktna, a pozadi kamere nalazi se 2 inčni HD ekran kako biste mogli uživo vidjeti što fotkate odnosno snimate.

sj5000-akcijska-kamera-ekran
Ima 14 megapikselnu kameru sa Panasonicovim senzorom slike, širine leće 170 stupnjeva. Mogućnosti kamere su široke, od snimanja 1080p videa u HD hvaliteti, snimanja slow motiona u 480p rezoluciji sa 60 fps (FramesPerSecond), te ima opciju veoma popularnog timelapsea i detektor pokreta.
Uz micro HDMI i micro USB port, SJ5000 ima ugrađenu opciju Wifi-a, preko kojeg se može upariti sa aplikacijom koja podržava iOs i Android.

sj5000
Uz obavezno korištenje microSD kartice (kao kod skoro svake akcijske kamere), memorija ide do 32 GB.
Baterija je jačine 900 mAh, što u prijevodu znači 70 minuta videa, ali je zamjenjiva, što pak znači da uvijek uz sebe možete imati rezervnu i nakon što se isprazni sa lakoćom ju možete zamijeniti i nastaviti snimati. Odlična stvar je što pri kupnji kamere u paketu dolazi mnoštvo dodataka (nastavak za kacigu, tripod, mount za bicikl itd.)
Cijena mu je kod nas oko 885 kn, što je uz navedene karakteristike i više nego povoljno!

Cijena na Amazonu za najpovoljniji model je 129,60$.

Sony HDR AS50
Sony ima u principu širok izbor akcijskih kamera, a ova koji smo mi odabrali u omjeru njene cijene i kvalitete jedna sasvim solidna kamera koja će vam uvijek dobro doći.
AS50 ima monokromni display sa desne strane i veoma jednostavno korisničko sučelje koje se kontrolira pomoću dugmića.

Sony-HDR-AS50
Ima 11 megapikselnu kameru sa lećom širine 170 stupnjeva. Jedna od najkorisnijih značajki kamere je ugrađena SteadyShot stabilizacija slike, koja amortizira male vibracije i čini videe i slike jasnijima i stabilnijima. Ima mogućnost snimanja standardnih videa i slow motiona u 1080p HD rezoluciji do 120 fps, te mogućnost snimanja timelapsea u 4K rezoluciji!
Memorija je microSD karticom nadogradiva do 64 GB. Uz microHDMI, microUSB te microfon port, ima Bluetooth opciju povezivanja, tako da preko mobilne aplikacije možete upravljati kamerom. Također ima i Wifi opciju, ali u ovom slučaju nije namjenjena povezivanju sa aplikacijom, već olakšanom dijeljenju medija sa kamere na druge uređaje.
Zasebno se može kupiti daljinski u formi sata koji ima opciju live viewa pa možete kontrolirati kameru sa svog zapešća.

sony-as50r-4k-daljinski
Ima naravno punjivu bateriju koja dopušta snimanje do 150 minuta. Ovo malo robusno čudo otporno je na vodu do 60 m, te na prašinu i udarce.
Minus ove kamere je što nema univerzalni tripod mount, no plus je što tripod dolazi u paketu sa kamerom, i taj cijeli paketić košta kod nas oko 1100 kuna. Za izdržljivu, 4K kameru, cijeni pišemo plus!

Dostupna na Amazonu za 168,00$.

Xaomi Yi
Još jedan Kinez našao se na našoj listi, ali za ovog kažu da nudi najbolje s obzirom na cijenu. Pa da vidimo!

xiaomi-yi-hd-camera

Yi ima 16 megapikselnu kameru sa Sonyevim senzorom, širine leće 155 stupnjeva. Podržava snimanje videa u 1080p HD rezoluciji, do 120 fps, te ima mod timelapsea, time videa itd.
Memorija je putem microSD kartice nadogradiva do 64 GB.
Nema (nažalost) ekran, no ne očajavajte, jer postoji aplikacija koja putem Wifi-a vaš mobilni telefon “pretvara” u ekran, dometa do 100 metara! Također ima i Bluetooth koji služi za spajanje sa daljinskim upravljačem, što je vrlo korisno.

xiaomi-yi
1010 mAh promjenjiva baterija podržava i Quick Charge punjenje, te ima led senzor koji vas obavještava o statusu baterije.
Kod nas je dostupna po cijeni od 899 kn, a vani od 99,99$ na dalje.

Garmin Virb
Garmin Virb kamera je dizajnirana za za laku uporabu čak i pri nepredvidljivim uvjetima, što je od Garmina i za očekivati.

garmin-virb

Radi se o izgledom vrlo interesantnoj kameri od 16 megapiksela, širine leće 150 stupnjeva. Podržava snimanje u 1080p HD rezoluciji sa 30 fps, 960p rezoluciju sa 48 fps, 720p rezoluciju sa 30/60 fps i 848×480 sa 120fps. Ima ugrađenu korekciju slike kako bi ispale oštrije i bistrije. Također ima opciju timelapsea, te mogućnost slikanja slike dok se snima, što može doći jako korisno. Virb ima ugrađeni display u boji, a i opciju Wifi povezivanja.

garmin-virb
Memorija je nadogradiva microSD karticom do 64 GB.
2000 mAh baterija omogućava do 3 sata HD snimanja. U paketu sa kamerom dolazi ravni i zakrivljeni ljepljivi nosač, adapter za popularne nosače i USB kabel, a cijeli paket možete pronaći ovdje.

Izvori: TechInAsia, Techradar

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook