Apple izdaje 3 nova MacBooka u 2018.!

macbook

Vjerni fanovi Macbook laptopa biti će oduševljeni viješću da Apple ove godine navodno planira izbaciti minimalno 3 nova Mac laptopa i desktopa s vlastitom integriranom serijom koprocesora!

Najava se pojavila u Bloombergu, gdje stoji kratak intervju s ‘osobom koja je upoznata sa planom’, koja kaže kako Apple planira dizajnirati potpuno nove Macbookove i desktop računala, s novim koprocesorima, kao nastavak posljednje edicije Macbook Proa s Touch Barom te iMac Proa.

Ti koprocesori preuzimaju posebne funkcije unutar računala kako bi rasteretili glavni procesor i ubrzali sveokupni rad i brzinu računala. Primjerice, T1 koprocesor unutar MacBook Proa odgovoran je za sve radnje na Touch Baru. Šuška se da će novi koprocesori biti bazirani na prethodnim ARM čipovima.

Kakve MacBookove očekivati?

macbook
Konceptualni dizajn

Sudeći po prijašnjim najavama i glasinama, možemo otprilike pretpostaviti što je za očekivati od Applea ovu godinu. Već spomenuto desktop računalo će gotovo sigurno biti modularno redizajnirano računalo iduće generacije, dizajnirano za profesionalne korisnike, što je i sama kompanija izjavila krajem prošle godine.

Velike izmjene su još uvijek pod špekulacijama jer, zavisno o tome što podrazumijevamo pod time, možemo bilo što očekivati. Novi koprocesori su u igri svakako, no hoće li se dizajn bitno promijeniti – vidjeti ćemo tokom godine!

Također, šuška se da će Apple izbaciti iz asoritimana 13-inčni MacBook Air kako bi napravio mjesta za cjenovno prihvatljiviju početničku verziju 13-inčnog laptopa bez Touch Bara.

Nakon svega, ostaje nam nekakav okvir unutar kojeg očekujemo novi 13-inčni MacBook, cjenovno sličniji MAcbook Airu, te će se očito izbjeći proizvodnja 12-inčnih modela.

Ovo će za Apple biti svakako interesantna godina s obzirom na sušno razdoblje updateova i inovacija u svijetu njihovih računala još od kraja 2016.

Izvor: TechRadar

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook