NAJAVA Apple priprema svog prvog kućnog asistenta

Tržište za kućne AI(artificial intelligence) proizvode raste prebrzo da bi ga Apple samo ignorirao...

I Apple priprema svog prvog kućnog asistenta. Analitičar KGI Securities-a Ming-Chi Kuo je svojim klijentima objavio u ponedjeljak da marketinško lansiranje proizvoda počinje na godišnjoj konferenciji.

Kuo je jedan od najboljih predviđatelja Appleovih proizvoda, kao i što je i jedan od najboljih u praćenju trendova u azijskoj proizvodnoj industriji. U svojem izvještaju Kuo navodi da je uređaj govorni asistent koji se može povezati s internetom.

Korisnici mogu sa uređajem razgovarati koristeći Siri aplikaciju, što znači da je to izravni suparnik s kućnim zvučnikom Amazon Echo. Kuo je napisao da će uređaj imati jedan woofer, sedam visokotonskih zvučnika i računalnu snagu sličnu iPhone 6 ili 6s. Predviđa se da će radi svih ovih vrhunskih dijelova cijena biti veća od cijene Amazon Echo-a, koja je trenutno 179$.

Izvor vjeruje da će uređaj proizvoditi Inventec, koji također proizvodi AirPods slušalice za Apple, a jedan od partnera za proizvodnju mikrofona za uređaj je Goertek.

Predviđanje pošiljke

Predviđa se da će se Appleov prvi kućni AI(artificial intelligence) proizvod proizvoditi ciklično (unutar 12-18 mjeseci) i to u preko 10-12 milijuna jedinica. Poput Amazon Echo-a, prošireni modeli mogli bi se proizvoditi prvi (npr. mislimo da je W1 čip vrlo pogodan za proizvode slične Amazonu Echo Dot), tako da postoji potencijal daljnjeg razvijanja proizvoda.

Kuo ističe da Siri podržava 18 jezika, dok se Amazon Echo može koristiti samo na engleskom jeziku. Apple također ima veliku instaliranu bazu iPhone-a i Mac računala, što znači da može prikupljati podatke i nastaviti poboljšavati svoje korisničko iskustvo.

U konačnici, “tržište za kućne AI proizvode (uređaj koji podržava glasovnu pomoć i internetske objekte) raste prebrzo da bi ga Apple samo ignorirao”, piše Kuo.

Pročitajte još: VIDEO Da li je ovo pravi dokaz da nas špijuniraju?

Prema Bloombergu, konkurentne Amazonove i Googleove proizvode će Apple probati pobijediti naprednom tehnologijom mikrofona i zvučnika. Preostaje im teška borba u sve jačem tržištu pametnih kućnih asistenata, a mjesta ima samo za najbolje.

Izvor: Business Insider

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook