Najzanimljiviji gadgeti sa CES-a 2018!

Najveći sajam tehnologije na svijetu je tu! Inovatori iz cijeloga svijetu su se skupili na jednom mjestu, u Las Vegasu, kako bi prezentirali svoja djela koja bi mogla usmjeriti tehnološke trendove u naredom razdoblju. Idemo vidjeti neke od najzanimljivijih inovacija!

Samsungov “zid”

Najnovija televizija iz ove poznate južnokorejske tvornice napravljena od microLED-a. Televizija je napravljena modularno, odnosno sastavljena je od brojnih odvojenih dijelova koji čine cjelinu. Predstavljena je u veličini od 146 inča, a obećava iznimnu kvalitetu slike.

Razer Mamba Hyperflux

Novi Razer Mamba Hyperflux je bežični miš kojega ne muči problem ostalih bežičnih miševa – jako je lagan te ga nije potrebno puniti! Iz kompanije kažu da ga magnetsko polje puni energijom.

LG-ev TV na namotavanje

LG-ev najnoviji 65 inčni TV se može namotati! Kompanija, koja trenutno proizvodi sve komercijalne OLED zaslone, napravila je verziju koja se može sklopiti u manji prenosivi “kovčeg”. Još nije poznato kada će doći na tržište, ali je jasno u kojem smjeru ova kompanija razmišlja.

Volocopter

Naziva Volocopter, ovaj leteći osobni stroj predstavljen je na Intelovom CES-u. Napravio ga je njemački startup istog naziva kao i letjelica, a sastoji se od 18 motora. Tijekom showa proletjeo je pozornicom, navodno može letjeti 30 minuta i preći put od 17 milja u jednom letu. Primjerak je prototip.

Lenovo pametni display

Čini se da će iduća generacija pametnih asistenata imati svoje zaslone! Amazon je predstavio svoj na Echo Show-u, a sada ostali prate trend. Na ovogodišnjem CES-u, Google je najavio suradnju sa brojnim kompanijama kako bi ugradio svog asistenta u hardver sa zaslonom. Izdvojili smo jedan takav hardver iz tvornice Lenovo koji se ističe dizajnom. Ima ugrađene Google Mape, Youtube, CPU, GPU, Wi-Fi i Bluetooth.

Loomo

Da su hoverboardovi postali hit jasno nam je već neko vrijeme, a sada nam je CES donio jednu sasvim novu kombinaciju. Loomo se sastoji dijelom od hoverboarda, a dijelom od autonomnog robota koji ima ugrađenu tehnologiju za prepoznavanje lica. Navodno može nositi teret do 100 kg, a prijenos i dostava robe mu je jedna od glavnih namjena!

HTC Vive Pro

HTC Vive Pro je novi VR headset s najvećom rezolucijom do sada. Sadrži dva OLED zaslona s kombiniranom rezolucijom od 2.880 x 1.660. Navodno je to 78 postotno poboljšanje rezolucije od dosadašnjih Vive headsetova.

Hyperkin Ultra Game Boy

Game Boy se vraća! Ultra Game Boy iz tvornice Hyperkin je poboljšana verzija starog dobrog Game Boya izrađena od čvrstog aluminijskog kućišta. Ovaj uređaj podržava igrice iz originalnog Game Boya, a očekivana cijena mu je nešto ispod 100$!

Izvor: Wired

 

 

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook