Nintendo je prodao gotovo 200.000 NES Classic Edition retro konzole

Prema prodajnim podacima dobivenim od NPD Group (kompanija za praćenje prodaja), Nintendo je prodao više od 196,000 jedinica NES Classic Edition konzola u SAD-u i to sve od kad je uređaj na rasprodaji početkom prošlog mjeseca. To znači da je NES Classic Edition konzola u jednom mjesecu prodaje skoro dostigla prodaju Wii U konzole, koja se prodaje već šest mjeseci. Prema NPD, Wii U konzola je prodana u broju od 220.000 jedinica od travnja do rujna. Ove brojke jasno pokazuju da je retro gaming postao apsolutni hit.

Nes Classic Edition dolazi sa 30 klasičnih igara pohranjenih u samom uređaju i to je zapravo mini replika originalnog NES-a koji spajate putem HDMI-a na svoj TV, priključite kontroler koji je također retro izgleda, te potom krenete u igranje legendi poput Pac-Mana, Donkey Konga, Zelde i Super Maria. Potražnja je toliko visoka da je uređaj rasprodan gdje god bi se pojavio u prodaji. Poslovnice kao što su Walmart, GameStop, i Amazon su brzo prodale svoje zalihe ovih konzola.

Nintendov predsjednik i glavni operativni direktor Reggie Fils-Aime kaže da ne ograničava opskrbe namjerno, kao što su neki frustrirani kupci uvjereni. “Svaki dan se više konzola ide u maloprodaju“, rekao je Reggie Fils-Aime. “Ukupna razina potražnje svakako je veća nego što smo očekivali, to je jedini razlog nestašice na tržištu.”

Ako želite doći do svog primjerka ove konzole možete pokušati na jednom od ovih web shopova: Amazon, BestBuy ili Target.

Izvor: The Verge

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook