Nova Xbox One X konzola krije jake performanse

Prvi pogled na najnoviju Xbox konzolu

XBOX ONE X ne izgleda ništa posebno, na vanjskoj strani. Ako tražite radikalno redizajnirani uređaj, biti ćete razočarani. Na novoj konzoli nema OLED prikaza, ni fizičkih gumba. Zapravo, ne postoji mnogo toga što možete reći o samom izgledu X-a, osim što izgleda kao Xbox.

Oblikovan je i dizajniran baš kao i osvježeni tanki One S koji je Microsoft predstavio prošlog ljeta – iako nešto manji. Microsoftov glavni čovjek za Xbox Phil Spencer ponosno je proglasio na pozornici da je Xbox One X najmanja konzola koju je tvrtka ikada proizvela. Predstavljen je u lijepoj mat crnoj boji. Microsoft nije rekao hoće li biti mogućnosti odabira boja.

Stvarne promjene su unutar, ispod generične ljuske Xbox-a. Microsoft kaže da proizvodi 6 teraflopa grafičke snage zahvaljujući prilagođenom GPU koji radi na 1172MHz. Prema tome je puno bolji od Sonyjevog PlayStation 4 Pro, koji ima 4.2 teraflopa koji rade na 911MHz (u paketu koji je $ 100 jeftiniji). Za gotovo svaku igru Xbox One X će imati podršku za 4K i 60 sličica u sekundi.

Uz snažni GPU, Xbox X dolazi sa: prilagođenim x86 “Jaguar Evolved” 8-jezgarnim CPU @ 2.73GHz, 4MB L2 cache (360mm² AMD SoC, 16nm FinFET), a tu je i 12GB GDDR5 RAM-a, kao i 1TB 2.5-inčni HDD i 4K UHD Blu-ray player. To je prava vrijednost koju Microsoft pokušava pružiti.

Konzola će biti u prodaji od 7. studenog ove godine i to po cijeni od 499 dolara. U nastavku možete pogledati službeno predstavljanje Xbox One X-a.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook