Samsung predstavio tri nova uređaja – sat Gear Sport, narukvicu Gear Fit2 Pro i slušalice Gear Icon X

Samsung je na IFA sajmu u Berlinu predstavio svoje nove gadgete – sat Gear Sport, narukvicu Gear Fit2 Pro i slušalice Gear Icon X.

Gear Sport je elegantni pametni sat čiji fokus je na fitnessu i koji je otporan na vodu. Gear Fit2 Pro je nadograđena GPS sportska narukvica s pametnim karakteristikama i Gear IconX je Samsungova revolucionarna, druga generacija bežičnih slušalica.

Samsungovi novi Gear uređaji su dizajnirani tako da korisnicima omoguće maksimalno iskorištavanje njihovog dana i da im pomognu da žive zdraviji i uravnoteženiji život. Uređaji pomažu u nizu aktivnosti – od detaljnog praćenja fitness aktivnosti do praćenja prehrane i spavanja, kao i motivacijskog coaching-a kao životnog pratioca.

Nove mogućnosti za Gear Sport i Gear Fit2 Pro

Nova aplikacija za Speedo treninge, Speedo On, Gear Sport i Gear Fit2 Pro vam omogućuju jednostavno praćenje mjerenja ključnih parametara tokom plivanja, uključujući broj krugova, vrijeme potrebno za krug, vrstu pokreta i još mnogo toga.

Bolji nadzor brzine otkucaja srca: S poboljšanom točnosti, uređaji nude napredno praćenje brzine otkucaja srca u stvarnom vremenu. Oni vam pomažu da kontinuirano pratite vašu srčanu aktivnost – bilo da je riječ o uživanju u laganom drijemanju bez stresa ili o intenzivnoj vožnji biciklom.

Premium partnerstva: Oba uređaja omogućuju pristup Under Armour aplikacijama za fitness, uključujući Under Armour evidenciju, MyFitnessPal, MapMyRun i Endomondo. Ove aplikacije pružaju korisnicima uvid u stanje njihovog zdravlja i fizičke spremnosti. Samsung je također omogućio svojim korisnicima korištenje Spotify aplikacije. Spotify Offline način omogućava slušanje vaše omiljene muzike online, offline ili čak bez vašeg pametnog telefona, tako da možete uživati u omiljenim pjesmama bez obzira na lokaciju.

Automatsko otkrivanje aktivnosti: Automatsko otkrivanje aktivnosti ugrađeno u uređaje je usklađeno s vašim tijelom i prepoznaje sljedeće kategorije aktivnosti: hodanje, trčanje, vožnja biciklom ili obavljanje dinamičkih aktivnosti od plesa do košarke.

Personalizirana motivacija: Možete prilagoditi vlastiti wellness plan s prilagođenim ciljevima i upozorenjima.

Gear Sport: dizajn i specifikacije

Gear Sport je moderan, ali praktičan sa minimalističkim kružnim Super AMOLED 1,2-inčnim zaslonom i poboljšanim korisničkim sučeljem, što olakšava pregled informacija.

Samsung Gear Sport

Dizajniran tako da ima vojničku izdržljivost, može se prilagoditi širokom rasponu okruženja. Gear Sport će biti dostupan u plavoj i crnoj boji, a također uključuje Gear temeljne funkcije:

 • Kontrola uređaja s omogućenim Samsungovim internetskim sadržajem putem usluge Samsung Connect
 • Funkcioniranje poput daljinskog upravljača, bilo za PowerPoint prezentaciju ili Samsung Gear VR slušalice
 • Plaćanje robe uz klizeći pokret ručnog zgloba putem Samsung Paya. Dostupni servis može varirati od zemlje do zemlje.

Gear Fit2 Pro: zaslon i dostupne boje

Osim novih sposobnosti praćenja otkucaja srca i plivanja, novi Gear Fit2 Pro ima napredni ugrađeni GPS za praćenje vašeg trčanja ili vožnje uz precizno praćenje aktivnosti. Gear Fit2 Pro im Super AMOLED zakrivljeni 1,5-inčni touchscreen zaslon u boji i u visokoj rezoluciji. Narukvica će biti dostupna u crnoj i crvenoj boji.

Samsung Gear Fit2 Pro

Gear IconX: dizajn, dostupne boje i specifikacije

Možete uživati u muzici u on i offline modu prenoseći pjesme sa Samsungovog pametnog telefona ili PC-a, pristupajući omiljenim pjesmama putem Bluetooth veze. Slušalice također imaju mogućnost povezivanja s Bixby-jem. Jednostavnim dodirom i držanjem slušalice možete koristiti svoj glas za upravljanje muzikom ili telefonom – čak i ako ga nemate u ruci.

Gear IconX slušalice će biti dostupne u crnoj, sivoj i rozoj boji. Za fitness entuzijaste, Gear IconX automatski prati vaše rutine prilikom trčanja, a također ima i samostalni Running Coach (glasovni vodič). IconX ima mogućnost brzog punjenja i poboljšani vijek trajanja baterije s do pet sati streaming-a i sedam sati samostalne muzike i ima 4 GB interne pohrane.

Samsung Gear IconX

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook