Samsungov prvi pametni zvučnik dolazi početkom 2018. godine

Prije nekoliko mjeseci predsjednik Samsunovog mobilnog odjela, DJ Koh, potvrdio je da tvrtka radi na pametnom zvučniku, a Bloomberg prenosi da će se pojaviti na tržištu u prvoj polovici 2018. godine.

Pametni zvučnik će koristiti AI asistenta Bixby, što je Koh također ranije potvrdio, a bit će fokusiran na kvalitetu zvuka i upravljanje povezanim kućanskim uređajima. U suštini, dizajniran je da bude centar Samsungovog SmartThings ekosistema. Svi Samsungovi uređaji, uključujući mobitele iz porodice Galaxy, bit će kompatibilni sa zvučnikom.

Bit će ponuđen na brojnim tržištima, ali tek nakon što se poboljša njegova web pretraga bazirana na glasovnim komandama.

Samsung želi koristiti asistenta Bixby gdje god je to moguće, uključujući TV-uređaje, prijenosne uređaje, svijetla i pametne frižidere.

Samsungovi rivali već imaju svoje pametne zvučnike, a tu je i nadolazeći Appleov ranije odgođeni HomePod zvučnik. Google ima svoju Google Home ponudu, Amazon svoje Alexa proizvode, a Microsoft svoj novi Harman Kardon Invoke zvučnik.

Poput Applea, Samsung kasno dolazi na tržište koje je Amazon pokorio, a zatim se Google uskoro pridružio. Sami zvučnici ne stvaraju veliku dobit za svoje proizvođače, ali pomoćnici glasa i usluge koje se distribuiraju putem uređaja važani su za budućnost interakcije između čovjeka i računala.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook