Isporučeno skoro 500 milijuna uređaja s bežičnim punjenjem u 2017. godini

Najviše zahvaljujući smartphoneima, malim gadgetima i nosivim elektroničkim uređajima, isporuka potrošačke elektronike opremljene bežičnim punjenjem porasla je za 40% u prethodnoj godini, na približno 500 milijuna jedinica, prenosi Digitimes.

Mobilni uređaji su glavni odgovorni za snažan rast ove tehnologije u 2017. godini. Prvo je Samsung postavio presedan sa svojim Galaxyjom S8, a zatim je Apple nastavio isto ugradnjom ove tehnologije u svoje nove proizvode, uključujući iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

Električne četkice za zube nastavljaju predvoditi kategoriju malih gadgeta. Bežično punjenje je najefikasnije baš kod ovih proizvoda, ponajprije zbog njihovog mirovanja tijekom punjenja koje rezultira malim gubitkom energije.

U kategoriji nosivih elektroničkih uređaja prednjači Apple Watch, koji tehnologiju niskofrekvencijskog punjenja nudi od 2015. godine. Proizvođači pametnih telefona su glavni igrači na ovom tržištu, a procjenjuje se da će do 2022. isporučiti preko 90 milijuna jedinica nosivih gadgeta.

Iako je prodaja proizvoda upotpunjenih ovom tehnologijom vrlo dobra, postotak kupaca koji je uistinu koriste je za sada relativno nizak – njih tek oko 29%. Razlozi su tome brojni, ali izdvojimo da se radi o tehnologiji koja je u mobilne uređaje vodećih proizvođača došla tek prošle godine.

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook