Sony je vratio u prodaju svog ikoničnog Aibo robotskog psa

Kao što se i nagađalo, AIBO se vratio. Nakon više od desetljeća, Sony je odlučio vratiti svog ikoničnog robota “kućnog ljubimca” s potpuno novim modelom koji se jednostavno zove “Aibo” (broj modela ERS-1000).

Sony tvrdi da novi Aibo “može stvoriti emocionalnu vezu s članovima kućanstva, pružajući im ljubav, privrženost i radost njegovanja”. Vrlo je fleksibilan i pokretljiv, a njegove oči su ubiti dvije OLED ploče s kojima može pokazati brojna raspoloženja. Trajanje baterije je oko dva sata, s trosatnim punjenjem.

Sony kaže da je ponašanje Aibo-a prilagodljivo, s psa koji traži vlasnike, učenja što ga čini sretnim, pa sve do postupnog navikavanje na širu okolinu. Koristi tehnologiju dubokog učenja kako bi analizirao zvukove i slike koje dolaze kroz Aibo niz senzora, te koristi podatke iz clouda kako bi naučio iz iskustava drugih Aibo jedinica.

Mnogo toga se promjenilo u svijetu tehnologije od kada su Aibo psi zadnji put bili na prodaju, a novi model u skladu s tim ima neke promjene. Postoji aplikacija pod nazivom My Aibo koja se koristi za pristup postavkama, pregled fotografija snimljenih iz psa, i preuzimanje dodatnih “trikova” iz trgovine.

Također za 2980 jena, Sony prodaje ovaj pribor za kožu pod nazivom “Aibone”. Da.

Robot je već dostupan za narudžbe u Japanu i bit će na prodaju od 11. siječnja sljedeće godine. Koštat će blizu 1.700 dolara, što je skoro dvostruko manje u odnosu na njegovog prethodnika.

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook