Upoznajte Google Home, oduševljenje iz Googleove radionice!

Vaš osobni Google pomoćnik!

Google Home je zvučnik na glasovno aktiviranje koje omogućava integrirani Google Assistant.
Zapravo, to je Vaš osobni Google.

google-home
Da bi ga se aktiviralo potrebno je izreći jednostavnu glasovnu naredbu “Ok Google”. Kao što i pretpostavljate, mogućnosti su beskonačne.
Glasovnom naredbom možete aktivirati primjerice puštanje glazbe sa Youtube-a, (doslovce, možete mu reći “Pusti mi najnoviju pjesmu Rihanne”! Naravno, na engleskom).
Zahvaljujući mogućnosti grupiranja uređaja, ista pjesma može svirati u svim prostorijama vašeg doma. Malu Google sveznalicu možete upitati bilo što, primjerice “Koliko smo daleko od Mjeseca?” ili “Koliko je vani stupnjeva?”, a povratna informacija je uvijek najsvježija (misli se na stanje prometa, vremensku prognozu, vijesti itd.).

google-home-perso
Ukoliko to želite, vaša “veza” sa Google Home-om može se produbiti. Radi se naravno o opcijama poput planiranja i organiziranja radnog dana, olakšavanju svakodnevnih poslova (primjerice popisa za kupnju), namještanja alarma ili podsjetnika za rođendane. Znate ono kada taman legnete u krevet i sjetite se da ste zaboravili isključiti štednjak? Dovoljno je 1 glasovna naredba i stvar je rješena. Kao što smo rekli, mogućnosti su stvarno brojne.
Google Home možete konektirati sa brojnim smart uređajima kao što je primjerice Philips Hue te tako glasovno namjestiti idealno osvjetljenje. Korisno, zar ne?
google_home_base
Kada govorimo o njegovoj estetici, uz to što je doista malen i kompaktan, dizajnom je veoma moderan. Ima promjenjive boje baze dostupne u 7 boja.

Gumbići su na touch – gornji za potpunu kontrolu, a donji za stavljanje uređaja na stand by.

google-home-button

Što se softverskog djela tiče, Google Home u sebi ima integriran visoko kvalitetni voice-recognition sistem tako da možete govoriti normalnim tonom i Google će bez problema vašu naredbu procesirati. Podržava Windows, iOS i Android operativne sustave.

Nažalost, u Hrvatskoj ga još uvijek nije moguće kupiti, ali je dostupan na Amazonu po cijeni od 159$. Pa ako želite novog kućnog asistenta – imate priliku!

 

Izvor: Made By Google

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook