Jeste li čuli za pametnu prtljagu?

Pametna prtljaga - da se ne zagubi lako

Ukoliko putujete puno, nova generacija pametne prtljage zasigurno će vas zaintigirati! Donosimo vam neke od pametnih kovčega koji će vam definitvno olakšati putovanja i duga čekanja na aerodromima!

Bluesmart

Bluesmart jedan je od prvih predstavnika “pametne prtljage”. Radi se o malom kompaktnom kovčegu, koji ima svoju aplikaciju (podržava iOS i Android) sinkroniziranu sa cijelim koferom te sa njegovom bravicom, koja se automatski zaključava kada kovčeg izađe iz dometa aplikacije. Zahvaljujući ugrađenom senzoru, aplikacija također pokazuje težinu prtljage te će vas upozoriti jeste li prekoračili dozvoljenu težinu sukladno sa pravilima avio kompanije s kojom letite.

Ovisno kako na to gledate, ali jedini minus je da ne možete samo tako nekome posuditi kofer, budući da je povezan sa vašim računom i aplikacijom, već morate kontaktirati službu za korisnike i re-registirati račun na drugo ime. No, ako vam nije navika posuđivati prtljagu, onda je ovo zanemarivo.

Unutra se krije baterija sa 10000 mAh snage i 2 USB porta: jedan iza gornje ručke i jedan unutar džepa – dovoljno za punjenje novijih smartphonea više od 5 puta. Također, u džepu su napravljeni odjeljci za sigurno spremanje laptopa ili tableta. Zahvaljujući ugrađenom GPS-u, moći ćete znati gdje vam je točno kofer čak i ako se zagubi.

CIjena: od 359 EUR

RIMOWA E-INK

Rimowa, tvrtka iza E-ink serije kovčega, poboljšala je seriju dodavši na ovaj model ekran. Vlasnik prtljage svoje informacije šalje kovčegu putem Bluetootha, a na ekranu se ispisuju svi podaci koji su potrebni avio kompaniji: vrijeme polaska i dolaska, barkod te zelenu E.U. trakicu za europska putovanja.

E-ink ne zahtijeva mnogo punjenja pa su šanse da vas ostavi na cjedilu gladan punjača vrlo male. Sam kovčeg je napravljen od tvrdog i izdržljivog materijala, a ekran je otporan na udarce, vlagu te promjene temperature. Lufthansa, jedna od avio kompanija, već je potpisala ugovor sa navedenom firmom da se putnici mogu check-inati na putu do aerodroma ili čak od kuće, što pošteđuje čekanja u dugim redovima redovima, a mnoge su avio kompanije u procesu testiranja programa .

Cijena: od 500 $ do 1300 $

MODOBAG

Zašto da vi nosite prtljagu ako prtljaga može nositi vas? To su se isto zapitali i kreatori ovog pametnog kofera koji je ujedno i motorni romobil. Ima ugrađeno sjedalo i držače za noge, a upravljač je ručka, i namjenjen je za putnike kojima se ne da hodati po ogromnim aerodromima. Maksimalna brzina mu je 13 km/h, a u jednom punjenju može prijeći oko 10 kilometara.

Ima dva ugrađena USB porta za punjenje vaše prijenosne tehnologije te ugrađeni GPS za praćenje torbe u svakom trenutku. Jedini problem je što prazna teži 4 i pol kilograma, a uz ograničenja kilaže ne možete ju previše napuniti stvarima.

Cijena: od 1095 $

ASTER

Više ruksak nego kovčeg, Aster je dizajniran ponajviše za bicikliste, sa ugrađenim LED svjetlima kako bi biciklisti bili vidljiviji po noći. Ima ugrađene stražnja signalna svjetla za kočenje, prednja svjetla na naramenicama te svjetla sa svake strane ruksaka. Svjetla se pale pomoću Sidekicka, daljnskog uređaja koji se monitra na volan, a spaja se sa ruksakom putem Bluetootha. Ima i svoju aplikaciju, Lumos Aster, koja podržava Android i iOS, te se spaja na oba uređaja kako bi zaštitila vaš ruksak od krađe.

Baterija jačine 4000 mAh služi za punjenje vaše pametne tehnologije te ima mnogo pretinaca za svu opremu koja biciklistu treba (primjerice pretinac za kacigu, razne kuke za sortiranje stvari te spremnike za boce, kao i svoju kabanicu). Dolazi u dvije dimenzije, a najveća, od 24 l, dovoljna je da u nju smjestite 15 inčni laptop. I još k tome, cijeli se otvara na patentni zatvarač!

Cijena: 119 $

TRAXPACK

Još jedan veoma zanimljiv primjer pametne prtljage, ovaj kofer ima poseban mehanizam za olakšavanje penjanja i spuštanja po stepenicama. Dolazi sa ugrađenom tehnologijom, poput GPS lokatora, vage koja se nalazi u dršci, tako da možete znati koliko vam kovčeg teži, te kombinacijsku bravu. Također ima dva USB utora.

Osim u klasičnoj crnoj, kovčeg dolazi u mnoštovo različitih boja i kombinacija, kako biste ju lako prepoznali na pokretnoj traci!

Cijena: od 49 $ do 199 $

Izvor: digitaltrends.com

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook