Google potajno kupio startup koji pomoću vibracija pretvara zaslon u zvučnik

Google je bez ikakvog medijskog odjeka kupio britanski startup Redux koji se bavi jednom jako zanimljivom tehnologijom – nastoji iskoristiti vibracije kako bi pretvorio zaslon mobitela i tableta u zvučnik, prenosi TheVerge.

Još nije poznato kada je kupovina obavljena niti za koji iznos, ali mediji špekuliraju da se to dogodilo negdje u listopadu prošle godine.

Redux je već razvio nekoliko primjeraka tehnologije koji uključuju zvuk i dodir na mobilnim uređajima, ali još nije stvorio veliki, konkretan potrošački proizvod. No, ono prema čemu ciljaju se čini jako zanimljivo i obečavajuće – njihov prošlogodišnji tablet, koji su neki predstavnici medija uspjeli isprobati, se doslovno ponaša kao zvučnik koristeći vibracije svoga zaslona, tako da za zvuk ne trebate ugrađivati dodatni zvučnik.

“Možemo pretvoriti zaslon u visoko kvalitetni zvučnik čime se eliminira potreba za ugradbenim zvučnicima”, izjavili su iz Reduxa. “Kada su u pitanju mobilni uređaji, ne samo da štedimo vrijednu imovinu i stvaramo vodonepopustna kućišta, mi eliminiramo potrebu za dodatnih mikrofonskim rupama i, najvažnije, poboljšavamo kvalitetu zvuka”, zaključili su iz, po novome, Googleovog startupa.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook