Microsoft i Intel stvaraju novu generaciju PC-a

Microsoft ulazi u vaš dnevni boravak

Microsoft i Intel su u srijedu najavili Project Evo, dugoočekivanu suradnju s ciljem stvaranja nove generacije osobnih računala. Cilj je proširiti prednosti umjetne inteligencije, mješane stvarnosti, napredne sigurnosti i gaminga.

Terry Myerson, izvršni dopredsjednik Windows and Devices Group-a u Microsoftu, najavio je pomicanje granica u svijetu osobnih računala. Project Evo će se bazirati na Contani, softveru za glasovno komuniciranje, razvijenog od strane Windowsa 10, te će omogućiti sofisticiranije korištenje računala kojima će se moći pristupiti i upravljati na sasvim drukčiji način.

Uglavnom, korisnici će moći aktivirati računalo, bilo da je ugašeno ili stavljeno na “sleep mode”, jednostavno govoreći “Hello Contana”. Kroz glasovne naredbe korisnici će moći pristupiti željenim informacijama direktno iz računala ili iz clouda. “Ovo će učiniti računala puno više intuitivnijima nego prije”, napominje Navin Shenoy iz Intela, dodajući: “Više niste obavezni biti ispred svoga računala da biste aktivirali Contanu”.

Novi dislaji kojima ćete ući u virtualni svijet na sasvim novi način
Novi display-i kojima ćete ući u virtualni svijet na sasvim drukčiji način

Nadalje, ovaj projekt će osigurati i napredniju sigurnost računala korištenjem biometrične provjere Windows Hello-a čime će se izbjeći obvezno pamćenje mnogobrojnih šifri. Značajan aspekt suradnje je omogućiti i mješanu realnost u svijetu PC-a koja je cjenovno dostupna prosječnom korisniku te staviti u primjenu display za glavu koji će spojiti stvarni i virtualni svijet kao nikada do sad.

Nove će mogućnosti svakako koristiti i ljubiteljima PC igrica. Tako će novi Intelovi procesori podržavati 4K igranje, dinamičnije video mogućnosti, emitiranje real- time natjecanja kao i povezivanje Xbox joysticka s Pc-om. “Intel nastoji poboljšati GPU tehnologiju, a Evo je sljedeći logičan potez”, izjavljuju iz Intela.

Tehnologija u potpunosti ulazi u vaš dnevni boravak. Bez puno posla poželite što god vam padne na pamet i vaš asistent će vam pomoći. Imate i prijatelja koji vas neće razočarati. Što nas još sve čeka- pitamo se!

Izvor: TechNewsWorld

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook