Ockel Sirius A je računalo koje stane u džep i ima više priključaka nego MacBook Pro

Sve više proizvođaća gura USB-C u svoje proizvode, ali ovaj priključak još uvijek nije dovoljno rasprostranjen i svi se mi moramo oslanjati na raznovrsnost priključaka.

Baš zato je Ockel Sirius A tako osvježavajuć: to je malo Windows 10 računalo veličine smartphona koje uspijeva imati više priključaka od većine prijenosnih računala koje danas možete pronaći.

ockel-sirius-a-izgled

Ockel je već od prije poznat sa svojim sličnim malim računalom Sirius B od prošle godine, ali Sirius A dolazi sa boljim specifikacijam, više priključaka i sa touch zaslonom.

Ockel Sirius A priključci: HDMI, DisplayPort, Ethernet, dva USB 3.0, jedan USB-C ulaz, utor za Micro SD i priključak za slušalice. Dok s druge strane, Apple (i Motorola, LeEco, itd) nemaju ni audio izlaz za slušalice.

Ostale specifikacije:

  • Intel Atom x7-Z8750 (četvero jezgreni)
  • 6-inčni 1080p multitouch zaslon
  • 4 GB or 8 GB of RAM
  • 64 GB or 128 GB – eMMC Flash
  • 802.11ac Wi-Fi
  • Bluetooth 4.2
  • 3,000 mAh baterija (3 sata rada)
  • Prednja kamera, mikrofon i zvučnici

 

Microsoft teško uspjeva napraviti da Windows 10 radi kako treba na smartphonima koje pokreću ARM procesori, zato Sirius A koristi Intelov Atom procesor. Atom x7 bi trebao biti dovoljno snažan za većinu aplikacija i video streaming, čak i sa manjom količinom RAM-a.

ockel-sirius-a-pozadina
Zadnji dio prikazuje stvarnu kartu zviježđa Canis Major, a također služi kao hladnjak.

Naravno, tu je i pitanje o tome tko zapravo treba ovo malo računalo, ali Ockel vidi bezbroj mogućnosti. Kao kompletni Windows 10 uređaj, može pokretati mobilne i desktop aplikacije. Možete ga koristiti i kao džepno putno računalo koje možete spojiti na monitor ili TV, ili pak koristiti putem touch zaslona u slučaju krajnje nužde.

Sirius A će dolaziti sa HDMI kabelom u kutiji, što naglašava na njegovu namjeravanu uporabu, a to bi bilo na nekom većem zaslonu. Tri sata trajanja baterije također znači da to nije zamjena za tablet, ali također ne postoji tablet sa toliko priključaka.

Kao zgodan dodatak, napravili su da se Sirius A nakon što je spojen na monitor, sam ugasi zaslon i pretvoriti ga u tipkovnicu i miš (iako, naravno, uvijek možete priključiti svoju tipkovnicu i miš).

ockel-sirius-a-zaslon

Sirius A je nedavno završio uspješnu Indiegogo kampanju, a isporuka prvih uređaja se očekuje u svibnju.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook