Pixelbook – homogena mješavina kvalitetnog hardvera, softvera i sveprisutne umjetne inteligencije

Pored Google Pixel 2 i Google Pixel 2 XL smartphonea, koji su prekjučer predstavljeni na Googleovom tehno eventu, još je jedan proizvod privukao pažnju javnosti – Pixelbook.

Radi se o 2-in-1 kombinaciji laptopa i tableta bistro bijele boje i vrlo jednostavnog dizajna, moglo bi se reći pravo osvježenje na 2-in-1 tržištu. Početna cijena osnovnog modela se kreće od 1,000$ pa sve do 1,650$, ovisno o vašim željama i mogućnostima. Te opcije uključuju Intel Core i5 ili i7 procesor, 8 ili 16 Gb RAM-a te 128, 256 ili 512 Gb SSD interne memorije.

Kako je okvirna tema Googleovog eventa bila homogena mješavina umjetne intelignecije, hardvera i softvera, mogli bi smo reći da ovaj proizvod u potpunosti oslikava taj spoj elemenata. Ono što vrijedi izdvojiti kao posebne softverske značajke ovog uređaja su podrška Google Assistantu i podrška Instant Tetheru, pri čemu će potonja značajka omogućiti spajanje na Wi-Fi preko Pixel smartphonea bez ikakvih dodatnih podešavanja.

Aluminijsko kućište je ograđeno staklenom površinom kako bi podržalo wireless funkcionalnosti, sličan dizajnerski detalj imamo i u Pixel telefonima. Pixelbook nudi 12,3 inčni Quad HD zaslon sa velikom gustoćom pixela – 235 piksela po inču. Podržava USB-C punjenje, a možete koristiti isti punjač kao i na Pixel 2 i Pixel 2 XL uređajima. Prema riječima Googlea, baterija bi trebala izdržati cijeli radni dan (do 10h) normalnog rada, a podržava i brzo punjenje – 15 minuta punjenja za 2h životnog vijeka baterije.

Zanimljivo je i to da ćete po Pixelbooku moći pisati i pomoću Pixelbook Pena za koje se Google posebno potrudio da stvori doživljaj kao da pišete olovkom po papiru. Pen dođe 100$ i dostupan je za prednarudžbe.

Za još bolji uvid u karakteristike Pixelbooka vrijedi pogledati priloženi video:

Izvor: DigitalTrends

Pročitajte još:

Predstavljeni Google Pixel 2 i Google Pixel 2XL

Google Pixel Buds – bežične slušalice koje prevode strane jezike u realnom vremenu

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember meLost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook