Razer otkriva Projekt Valerie – laptop sa 3 ekrana

Razer je najavio “Projekt Valerie”, koncept laptop koji ima tri 17,3-inčna monitora u 4K rezoluciji. Ovo je vrlo vjerojatno najluđi laptop koji ste ikad vidjeli.

Razer je poznat po izradi najtanjih gaming laptopa na tržištu. Dakle, što ćete učiniti kada imate viška prostora u odnosu na svoje konkurente? Zašto ne staviti više ekrana, naravno.

razer-laptop-tri-monitora

Napravljen je od Razer-ovog zadnjeg Blade Pro laptopa – a time nudi i gotovo iste specifikacije. Svaki monitor ima 4K rezoluciju (3840 x 2160 ili ukupno 11520 x 2160), 100% Adobe RGB pokrivenost i Nvidia G-Sync za igrače koji priželjkuju prikaz koji ide u korak s njihovim uglađenim i brzim načinom igre.

Svaki monitor klizi jedan iza drugoga, te se spajaju u jedno tijelo 3,8 cm debljine. Ovo je stvarno zanimljivo inženjersko rješenje. Težak je nešto manje od 5,5 kg.

Za usporedbu s gaming laptopom sa jednim monitorom, nedavno redizajniran Alienware R17 ima 3 cm debljine (prethodna generacija je bila 3,4 cm).

 

razor-tri-monitora-debljina
Laptop ima 3,8cm debljine. To ga čini velikim u usporedbi s Blade Pro, ali i nije puno veći od drugih 17,3-inčnih gaming laptopa

Projekt Valerie koristi jednu Nvidia 1080, što svakako neće biti dovoljno za igranje najzahtjevnijih igara na najvišim postavkama s tri puta 4K rezolucijom, ali za neke malo starije igre to nebi trebao biti problem.

Uvijek možete isključiti dodatne monitore.

razer-project-valerie-zatvoreni-zasloni
Izgleda normalno kada su dodatni monitori uvučeni

Zašto 3 monitora?

Vjerovatno će svi pomisliti da bi ovaj laptop mogao dobro doći samo gamerima, no Razer je brzo opisao Projekt Valerie kao radni laptop. Inženjeri, programeri, 3D umjetnici i svatko tko se oslanja na rad sa više monitora na snažnom računalu će biti u mogućnosti ponjeti svoju radnu stanicu gdje god je to potrebno.

S druge strane, Razor je uložio puno truda kako bi njihovi laptopi bili tanji i lakši, te su se baš zbog toga upustili u ovaj projekt i dodali još dva monitora koji su u nekoj razumnoj veličini konačnog proizvoda.

Argument protiv svih gaming laptopa – pogotovo ove veličine – je zašto ne napraviti desktop računalo. U ovom slučaju, gdje se nudi mogučnost lako prenosivog računala sa više zaslona, taj argument postaje sporan. Samo zamislite kako bi bilo imati sa sobom ovaj laptop na nekom putovanju ili čak samo uživanje u više zaslona bez dodatnih nereda sa žicama i nedostatka prostora na stolu.

Za sad je samo Razer pokušao ovakvu ludu ideju provesti u dijelo, ali možda će ga i drugi proizvođaći pratiti. Tko zna, možda ćemo za par godina imati više monitora upakirano u računalu veličine današnjih ultrabooka.

Kada dolazi?

Na žalost, nitko neznam kada će zapravo i da li će ići u prodaju – još uvijek mu nisu dali niti ime. Iz Razera uvjeravaju da imaju u planu donjeti laptop na tržište, nadamo se da će uskoro biti više detalja o ovome. Sigurno je da će cijena biti prevelika za većinu, ali teško će im to itko moći zamjeriti kad doslovno ne postoji ništa slično.

 

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook