Samsung udvostručuje internu memoriju smartphonea!

memorije

Prošlo je podosta vremena otkako su smartphonei polagano, ali sigurno, započeli dominaciju na tržištu. Iako su se u mnogim stvarima promjenili – čini se da to ipak nije dovoljno. Očita je promjena u dizajnu – ekrani su sve veći, procesori su jači, sve u svemu, može se reći da su uvelike napredovali u odnosu na prethodnike (na mikro i makro razini).

memorije

Čak nekoliko godina prije, ne tako davno, interna memorija iznosila je oko 8 GB, što je bila pristojna količina koja je trebala i jest pokrivala većinu korisničkih potreba. Danas pametni telefoni dolaze sa 128 ili čak 256 GB memorije! I opet, čini se da nije dovoljno.

Samsung je nedavno počeo sa masovnom produkcijom 512 GB UFS memorije, što znači da će se interna memorija udvostručiti!

Budimo realni, većina ljudi će reći da im toliko memorije zaista nije potrebno, ali opet, postoje korisnici koji vole uvijek pri ruci imati velike količine glazbe, slika, videa i sl., a uz to, kako su kamere sve bolje, tako raste i rezolucija, a samim time i veličina slika i videa. Uz ovaj eksponencijalan rast zapravo je logičan potez povećati memoriju, stoga – bravo Samsung!

Još jedna super stvar je da mobiteli neće postati deblji! Samsung tvrdi da je debljina 256 i 512 GB čipa jednaka, samo je razlika u slojevima (48 i 64 ). Također, ekipa iz Samsunga tvrdi kako će kopiranje sadržaja također ići jako brzo (5GB za 20 sekundi na ovaj, ili 6 sa ovog na drugi storage).

Predviđa se da će se mobiteli s ovoliko interne memorije kao flagshipovi početi prodavati tek 2019.!

Izvor: Gamesinners

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook