Tesla dovršava najveći svjetski sustav li-ion baterija u Australiji

Tvrtka Tesla je završila s instalacijom baterije na jugu Australije, točnije Powerpack sustava kapaciteta 100 megavata. To je najveća svjetska litij-ionska baterija i trenutno ulazi u završno ispitivanje.

Australski premijer Jay Weatherill izjavio je da je kompanija Elona Muska završila instaliranje baterije u Jamestownu. Sustav Powerpack spojen je na vjetroelektranu u blizini Jamestowna, tri sata vožnje od Adelaidea, glavnog grada Južne Australije, savezne države koja je suočena s ozbiljnim energetskim izazovima.

Weatherill je rekao kako će baterija od 100 megavata sada biti energizirana i testirana kako bi se osiguralo da zadovolji sve regulatorne zahtjeve tržišta i državne vlade.

“Dok drugi samo razgovaraju, mi realiziramo naš energetski plan, čineći Južnu Australiju više samodostatnom i pružit ćemo rezervnu snagu i pristupačniju energiju stanovnicima ovog ljeta”, rekao je Weatherill.

Tvrtka Tesla pridružila se cijeloj priči kroz već poznatu okladu direktora Elona Muske u ožujku ove godine. Musk je na Twitteru rekao da će sustav biti instaliran i operativan u roku od 100 dana od potpisivanja ugovora, inače će sve biti besplatno.

Teslina baterija službeno će biti predstavljenja ovog tjedna.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook