Volite držati ‘stvari’ na oku? Upoznajte KURI – robodadilju!

Robot koji pazi na vaš dom

Stiglo je rješenje za sve brižne roditelje koji zbog obaveza jednostavno ne mogu cijelo vrijeme držati sve pod kontrolom.

Upoznajte KURI!

Wi-Fi, Bluetooth, 1080p cam i kotačići dizajnirani za kretanje po svim interijerima čine ovog robotića i više nego sposobnim da se ‘brine’ za vaše dijete, kuću, ljubimce.

Ekipa iz Mayfield Roboticsa, tvorci Kuri, omogućuju vam da saznate kakvo je vrijeme te da preko njezinog mikrofona kažete svome blatnjavome peseku da siđe sa kauča.

Kuri radi sa IFTTT tehnologijom

To znači da ćete moći putem smartphonea narediti Kuri kako da se ‘ponaša’ po kući i kako da rukovodi određenom aparaturom.

Kuri može prepoznati lica, kontekst i prilagoditi istima svoje ponašanje. To se ponašanje svodi na tek jednostavne zvučne signale i kimanje glavom jer nema usta pa ne može pričati. Ali ono što može je reproducirati muziku i ‘pričati’ priče, a na svojim prsima ima led lampice koje mijenjaju boju.

Andrew Gebhart iz c|net-a kaže da nakon nekog provedenog vremena sa kuri može potvrditi da je ”nenormalno dražesna”, da je način na koji se smije očima presladak, ali da je primijetio da se nije odazvala na ‘Hej Kuri’ nego tek kad joj se približio. Tako da će ekipa iz Mayfield Roboticsa morati ‘ispolirati’ taj dio prije njezinog puštanja u prodaju u prosincu 2017. godine.

Kuri se uspješno snalazi po prostorijama kuće!

Pamti gdje se koja prostorija nalazi nakon što ju jedanput daljinski provedete kroz kuću, te se uspješno kreće između objekata pomoću laserskih senzora.

 

Evo par činjenica o Kuri:

  • Sadrži iOS i Android aplikacije
  • Tri sata baterije
  • Mikrofon preko kojeg ‘sluša’ vaše naredbe
  • Visoka je 50 cm i teška 6 kg
  • Senzori za kontrolu pokreta
  • Cijena joj je 700 US dolara

Izvor: c|net

 

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook