Bitcoin Cash stigao na Coinbase pa odmah zamrznut!

Početak trgovanja Bitcoin Cashom preko Coinbasea je trebao biti dobra prilika za investiranje u ovu sve popularniju varijantu Bitcoina nastalu ove godine. No, ubrzo nakon prvih transakcija Coinbase je iste zamrznuo kako bi istražio brojne sumnje u nepravilno trgovanje.

Naime, promatrači su primjetili da je cijena Bitcoin Casha naglo narasla prije vijesti o njenoj dostupnosti na platformi za razmjenu te naglo pala početkom trgovanja. To upućuje na činjenicu da je netko unaprijed znao za Coinbase, potaknuo veću trgovinu koja je dovela do rasta cijene pa se potom okoristio od njenog pada.

Kretanje cijene Bitcoin Casha (14.12.-21.12.2017.)

Brian Armstrong, čelnik Coinbasea, napisao je na svom blogu da trenutno nema dokaza o insiderskom trgovanju, ali je i obećava nutlu toleranciju prema osobama koje tako postupaju.

Nije poznato kada će se Bitcoin Cash ponovno otvoriti za trgovanje, ali je jasno da se radi o kriptovaluti kod koje postoji puno “praznog prostora” pa se nemojte čuditi ako se nastavi velika volatilnost cijene i potencijalno sumnjive radnje.

Izvor: Engadget

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook