Bitcoin je zabilježio rekordnu vrijednost – raste iznad 7,400 dolara

Svi koji su do sada uložili novce u Bitcoin moraju biti preplavljeni radošću. Cijena Bitcoina po prvi puta je porasla iznad 7.000 dolara, što znači da je probijena još jedna važna prekretnica i postavljen novi rekord svih vremena.

Najjaća kriptovaluta službeno je prošla vrijednost od 7,000$ na datum 2.11.2017 u 7:00 sati ujutro, a u trenutku pisanja vrijednost je porasla za dodatnih 400$, točnije na rekordnih 7443$ po jedinici Bitcoina.

Iako već odavno možete pratiti kretanje kriptovaluta i na našoj stranici, gornji podaci su preuzeti sa web stranice CoinMarketCap koja nudi detaljan pregled kretanja svih postojećih kriptovaluta na tržištu.

CoinMarketCap ukazuje na to da rast u postotcima iznosi 22,95% u samo posljednjih sedam dana. Ukupna tržišna vrijednost Bitcoina danas je nevjerojatnih 119 milijardi dolara.

Unatoč tome što su ove godine naišli na razne probleme, uključujući i strože propise o kriptovalutama u Kini i Južnoj Koreji, vrijednost Bitcoina nastavila se penjati na ljestvici tijekom cijele godine.

Ranije u ožujku, Bitcoin je bio na svim naslovnim stranicama kada je valuta skočila na više od 1.200 dolara, te je tako prvi put postala skuplja od unce zlata.

Što nas čeka u budućnosti? Postoje nagađanja da će Bitcoin do kraja godine narasti na čak 20,000$, no u stvarnosti je jako teško prognozirati šro će se dogoditi. Cijene kriptovaluta doslovno preko noći padaju ili rastu u velikim iznosima i možda je “divlji zapad” najbolji opis tržišta kriptovalutama.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook