IMALI KRAJA? Bitcoin probio granicu od 8,000$ i ponovno utišao pesimiste

Cijena najpoznatije svjetske kriptovalute prešla je granicu od 8,000$ i učinila spekulacije o probijanju peteroznamenkaste vrijednosti do kraja godine sasvim izglednima.

Tako ćete sada za jedan Bitcoin dati šest puta više novca nego što biste dali za jednu uncu zlata, tradicionalno jedne od najpouzadnijih investicija u doba kada povjerenja u novca nema.

Bitcoinova cijena i dalje zadržava karakteristiku promjenjivosti, ali unatoč neprestanim usponima i padovima dosegla je deseterostruku vrijednost u odnosu na sami početak 2017. godine. Novim skokom dodatno je utišala pesimiste, čija su nagađanja o “pucanju balona” bile izrazita prije samo mjesec dana kada je prvi put probivena granica od 5,000$.

Iako je Kina prije nekoliko mjeseci ograničila mjenjačnice u poslovanju Bitcoinima, zatim isto napravila Južna Koreja te Putin izjavom da je posao s kriptovalutama “previše riskantan”, povjerenje u novi oblik investiranja i dalje se održava i samo je pitanje koje su granice. A mi vjerujemo – jako visoke!

Izvor: TheGuardian

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook