Kina navodno počinje gasiti domaće Bitcoin mjenjačnice

Anonimni izvori su potvrdili za The Wall Street Journal da će Kina početi gasiti domaće Bitcoin mjenjačnice. Također navode da regulatori nisu točno odredili kada će se to desiti.

Ova vijest se brzo proširila internetom, a reagirala je i cijena Bitcoina te pala na niskih 4,100$ (na dan 11.09.).

Kina je dom ogromnih i unosnih “mining” operacija za Bitcoin, Ethereum i ostale kriptovalute. Njihove tri mjenjačnice – Bitfinex, OkCoin i BTCC su ostvarile preko 45% globalnog tržišnog udjela u proteklih 30 dana, prenosi Bitcoinity.org.

Izgleda da je velika popularnost kriptovaluta prestrašila tamošnju vladu koja se počela bojati za lokalnu valutu, pogotovo iz razloga što su se kineski investitori počeli kladiti protiv Yuana (kineske valute) i to – Bitcoinima! Također, zabilježen je i slučaj zabrane ICO-a (Initial Coin Offer) koji je okarakteriziran kao ilegalan oblik javnog financiranja.

Ovo nije prvi put da kineska vlada utječe na tržište kriptovaluta. U 2013. godini je Kina zabranila kriptovalute u svim bankama i financijskim institucijama, ostavljajući ih na raspolaganje samo mjenjačnicama.

Što će se desiti i kako će tržište reagirati na ove glasine vrijedi ispratiti jer bi utjecaj na daljnji razvoj ovog tržišta mogao biti ogroman.

 

 

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook