Android Nougat pokreće 15,8% Android uređaja diljem svijeta

Još jednom možemo vidjeti slabu statistiku korištenja najnovijeg Androida. Kao i obično, podaci za tu analizu prikupljeni su tijekom jednog tjedna i temelje se na posjetima Google Playu.

Dok korištenje Androida 7.0 stalno raste, upotreba Android Orea se još ne može vidjeti. Budući da je to najnovija inačica Androida i još nije dostupna na mnogim uređajima, Oreovi distribucijski brojevi još nisu registrirani na popisu. Pretpostavlja se da Android 8,0 pogoni manje od 0,1% uređaja.

Android 6.0 Marshmallow i dalje drži najveći komad kolača koji je na 32,2% svih Android uređaja diljem svijeta. Nakon njega je Lollipop (5,0 i 5,1) na ukupno 28,8%, dok je Nougat na trećem mjestu s 15,8% (14,2% za 7,0 i 1,6% za 7,1).

Vrijedi još napomenuti da Android ostaje najpopularniji mobilni operacijski sustav na svijetu s tržišnim udjelom od 87,7 %. Appleov iOS, koji ima 12,1 % tržišta, nalazi se na drugom mjestu.

Gartner je objavio ovu statistiku nakon analize prodaje telefona u drugom tromjesečju 2017. godine. Tvrtka također otkriva da je globalna prodaja iznosila 366,2 milijuna telefona, što je za 6,7 % više nego u istom tromjesečju prošle godine.

Izvor: Google, Gartner

0 Komentara

  Napišite komentar

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password

  O nama Pišite nam Twitter Facebook