Android telefoni će se uskoro moći sinkronizirati s Windowsom 10

Najnovija Windows 10 pregledna verzija za testere otkrila je novu funkciju koja će se najverojatnije pojaviti u okviru nove velike nadogradnje. Evo o kakvoj funkciji je riječ i što ona donosi.

Windows 10 je jedan od najpopularnijih operativnih sistema za računala, ali ne i za mobilne uređaje. Kod tablet uređaja, Windows 10 se polako probija kao primamljivija varijanta za korisnike. S druge strane, Google i Apple su tvrtke koje vladaju tržištem mobilnih telefona, a Microsoft im nije uspio uzeti dio kolača.

Microsoft je po svemu sudeći shvatio da treba raditi ono u čemu su najbolji, a to je njihov Windows 10. Oni ga planiraju unaprijediti tako što će omogućiti sikronizaciju s Android uređajima i tako pridobiti grupu korisnika. To bi u svakom slučaju trebao biti dobar potez, samo što se to trebalo dogoditi puno ranije.

Točnije, Windows 10 Insader Preview Build 16251 za računala i Build 15235 za Windows telefone će uskoro omogućiti korisnicima da povežu svoj Android telefon kako bi oni radili sinkronizirano. U startu će biti na raspolaganju samo nekoliko osnovnih funkcija. No, nadamo se da će Microsoft i dalje raditi na ovom konceptu kako bi se paleta opcija proširila.

Ideja je da korisnik nastavi “surfati” internetom s telefona na računalu jednostavnim dodirom na taster “Nastavi na računalu” (eng. continue on pc) sve dok su oba uređaja prijavljena na istom Microsoft računu.

A kada već govorimo o novim Windows 10 Insade Preview verzijama, spomenuti ćemo i to da je nova stvar to što će povijest pretraživanja interneta biti dostupan u okviru Cortana digitalnog asistenta. Također, glasovnim komandama će biti moguće ugasiti računalo ili ga postaviti u stanje sna.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook