Apple potvrdio da usporava uređaje sa starijim baterijama

Jeste li osjetili da se vaš iPhone s vremenom usporava? Apple je potvrdio da namjerno ograničava performanse na uređajima sa starim baterijama, uključujući iPhone 7, 6, 6s i SE.

Apple ima cilj spriječiti neočekivane obustave rada kada uređaj pokuša koristiti više energije nego što baterija može isporučiti.

Evo izjave koju je TechCrunch objavio po tom pitanju:

Naš je cilj pružiti najbolje iskustvo za korisnike, što uključuje produljenje života njihovih uređaja. Litij-ionske baterije starenjem postaju manje sposobne za opskrbu uređaja strujom što može dovesti do neočekivanog gašenja radi zaštite elektroničkih komponenti.

Prošle smo godine objavili značajku za iPhone 6, iPhone 6 i iPhone SE kako bi spriječili neočekivano gašenje uređaja tijekom ovih uvjeta. Sada smo proširili tu značajku na iPhone 7 i namjeravamo dodati podršku za ostale proizvode u budućnosti.

Ima li Apple pravo na prigušivanje performansi? S jedne strane, to svakako štiti vaš telefon. No, s druge strane, Apple je tvrtka koja vam prodaje uređaj kojem s vremenom počnu padati performanse.

Apple bi trebao omogućiti i objasniti korisnicima prednosti zamjene baterije na njihovim uređajima te im olakšati ugradnju nove baterije.

0 Komentara

Napišite komentar

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password

O nama Pišite nam Twitter Facebook